Srbija treći favorit! Orlovi “siguran” putnik na Euro!

Region

Veće šanse za sada imaju sa Portugal i Danska

Fudbalska reprezentacija Srbije ovih dana se nalazi u Staroj Pazovi, gde se priprema za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo. U petak je na programu prvi duel, sa Litvanijom, a tri dana kasnije sledi utakmica sa Crnom Gorom.

Orlovi ciljaju plasman u elitu, prvi put nakon 24 godine, ako je suditi prema statistici, tim Dragana Stojkovića Piksija ima sve izglede da bude na šampionatu.

Istraživanja sajta “We global football”, navode da je Srbija treća selekcija kojoj se daju najveće šanse u kvalifikacijama, dok su ispred orlova, kao sigurni putnici samo Portugal i Danska

Inače, pomenuti sajt je do sada donosio pouzdane prognoze, što dodatno ohrabruje orlove, iako selektor Stojković smatra da se Srbija nalazi u najtežoj grupi.

– Nismo se još kvalifikovali na Evropsko prvenstvo, svi smo u istom šeširu i po meni je to teška grupa i neću da dozvolim da se kaže da je to laka grupa, nema lake grupe i protivnika. Za mene je ovo najteža grupa i samo sa tim pristupom možemo da se nadamo nekom uspehu. Bude li iko pomislio da je utakmica sa Litvanijom laka, taj je u velikom problemu – jasan je bio Stojković na jučerašnjoj konferenciji.

24sedam.rs