VIDEO Alkaraz preoteo Đokoviću prvo mesto na svetu: U finalu izveo čudo, srušio Medvedeva i postavio rekord

Svijet

Karlos Alkaraz je osvojio Indijan Vels i tako uradio jedinu stvar u Kaliforniji koja je mogla da ga vrati na prvo mesto ATP liste.

Španski teniser je u velikom finalu srušio Danila Medvedeva sa 6:3, 6:2 i tako podigao treći masters trofej u karijeri.

Sada se nalazi u društvu Nikolaja Davidenko (3) i Džima Kurijea (5) koji jedini imaju stoprocentan učinak u finalima mastersa.

Medvedev je tako prekinuo niz od 19 pobeda zaredom i niz od četiri finala u pet sedmica.

Meč je trajao tek 72 minuta, a Medvedev nije bio onaj pravi. Alkaraz je odmah na startu stigao do brejka za 2:0, a onda je tu prednost sačuvao do kraja. Medvedev nije uspeo da ga natera ni da brani set loptu.

Trenutak kada je Alkaraz podigao trofej.

Drugi set je doneo gotovo identičnu sliku. Zapravo, bila je još gora za Rusa jer je Alkaraz stigao do 4:0 sa dva brejka, iskoristio je obe brejk šanse i tako relativno lako stigao i do osvajanja drugog seta, a time i turnira.

Alkaraz je ovom titulom stigao do 7.420 bodova, dok je Đoković sada ostao na 7.160. Ipak, nije sve tako jednostavno. Alkarazu preostaje da sada odbrani titulu u Majamiju kako bi ostao na vrhu sveta jer Đoković ne brani nijedan jedini bod.

Španski as je postao najmlađi teniser i prvi ispod 20 godina koji je osvojio „sunčani dubl“ (Indijan Vels i Majami), doduše ne iste godine. Alkaraz je do sada osvojio osam titula, a više od njega među aktivnim igračima je osvojio samo Rafael Nadal koji je stigao do neverovatnih 16 turnira. Đoković je pre 20. godine stigao do pet trofeja.

nova.rs