Očuh monstrum ubio dvogodišnju Lolu: Nesretna djevojčica imala 101 povredu na tijelu, NIJE ODMAH POZVAO HITNU POMOĆ!

Zanimljivosti

Očuh je snimio sebe kako pokušava da podupre smrtno povrijeđenu dvogodišnju djevojčicu nakon navodnog jezivog napada, saopštio je danas sud, prije nego što je optuženi u kameru rekao: “Otišla je”.

Lola Džejms umrla je od katastrofalne povrede mozga nakon što ju je navodno napao dečko njene majke Kajl Bevan (31) u njenoj kući u Pembukširu.

Zatim je za njenu 101 različitu povredu pokušao da okrivi porodičnog psa, tvrdeći da ju je gurnuo niz stepenice.

Majka Šined Džejms (30) rekla je policiji da je spavala kada je Lola pretrpjela niz užasnih povreda – i tvrdila je da nema razloga da misli da će joj Bevan nauditi.

Sud je saslušao kako Džejms nije zaštitila svoju kćerku kada je dozvolila Bevanu da se useli u njihov dom.

Lola je umrla samo četiri mjeseca nakon što se Bevan preselio kod njih, od „bijesnog i izuzetno nasilnog napada“.

Sud je saslušao doktore u Univerzitetskoj bolnici Velsa u Kardifu koji su na Loli pronašli 101 površinsku povredu, uključujući „modrice po njenom malom tijelu i ogrebotine na koži“.

Takođe je pretrpjela velika oštećenja na svakom dijelu obje mrežnjače zajedno sa katastrofalnom povredom mozga i umrla je četiri dana kasnije. U trenutku smrti imala je samo dvije godine i devet mjeseci.

Poroti je prikazan ‘uznemirujući’ video, koji je snimio Bevan u toplesu, na kojem se vidi kako podiže Lolu koja ne reaguje i pokušava da je postavi na noge i natjera da ustane. Zatim je pušta i čuje se udarac dok ona pada na zemlju.

Bevan zatim vraća Lolu na sofu, a on ide ka kameri govoreći: „Otišla je. Ona je nestala“.

Video je Bevan poslao u poruci svojoj majci, Alison Bevan, zdravstvenoj radnici, u 6.58 sati.

U transkriptima poruka koje su prikazane poroti, gospođa Bevan poziva svog sina da pozove hitnu pomoć.

Nakon što je prvi put pozvao svoju majku u 6.40 ujutro, tek skoro sat vremena kasnije u 7.30, Bevan je poslao poruku svojoj majci tražeći od nje da pozove hitnu pomoć, tvrdeći da njegov telefon ne može da obavlja pozive.

Bevan je svojoj majci poslao i nekoliko slika Lolinog lica. Ove slike su prikazane na sudu i prikazuju Lolu u nesvijesti sa izuzetno natečenom glavom i modricama i natečenim usnama.

Gospođa Ris je rekla:

U 6.58 Kajl Bevan šalje Alison Bevan, kako tužilaštvo kaže, uznemirujući snimak od 22 sekunde u kojem Kajl Bevan pokušava da podupre očigledno onesvješćenu i teško povrijeđenu Lolu. Ako je ovo zaista bila nesreća, zašto je Kajl Bevan trošio vrijeme na postavljanje ovakvog snimka umjesto da čini sve što je u njegovoj moći da kontaktira hitnu pomoć?
Snimak je snimljen 26 minuta nakon što je Bevan već izvršio seriju pretraživanja interneta u 6.32 ujutro.

Rečeno je da je Bevan takođe nekoliko puta pretraživao internet za informacije o bebama koje su pretrpjele povrede glave, uključujući u 6.32 kada je guglao:

Moje dvogodišnje dijete je upravo udarilo glavu i klonulo je. Šta nije u redu.
Gospođa Ris je rekla da je tužilaštvo tvrdi da je Bevan odlagao da dobije pomoć za Lolu kako bi ‘prikrio tragove’, i da je možda imala veće šanse da preživi da je hitno pozvana hitna pomoć.

Sud je čuo da poruke na Fejsbuku između para pokazuju da je Lola pretrpjela povrede dok je bila pod isključivom Bevanovom brigom u mjesecima koji su prethodili njenoj smrti.

dijasporainfo.net