Sestra joj je preminula od raka, a otac od infarkta: Marija je preko noći odrasla, sad se i sama bori za život

Region

Marija Gambošević iz Šarbanovca kod Bora ima skoro 15 godina, a već četiri godine traje njeno lečenje, od čega godinu dana u inostranstvu. Otkriven joj je benigni tumor, koji se širi velikom brzinom, koji joj izaziva jake bolove i koji joj ugrožava ostale organe u telu. Terapija u Turskoj dala je rezultate, ali nije rešila problem u potpunosti.

Nakon šest odlazaka u Tursku na lečenje, tumor se smanjio i sada postoji šansa da se on ukloni.

– Imam jako bolne periode, ali s obzirom na to kako je bilo ranije, sada se mnogo bolje osećam. Uzimam dosta veliku terapiju, ali se nadam da će mi pomoći u što kraćem roku – kaže Marija Gambošević, a prenosi Zamedia.

Porodica Gambošević se već suočila sa velikim gubicima, kada je Marijina sestra preminula od kancera, a otac od posledica srčanog udara.

Potrebno je mnogo snage nakon svega i dosta novca da Marija nastavi normalno i srećno detinjstvo.

– Lek koji Marija koristi košta 1.150 evra i on pomaže da joj se smanji tumor. Prikupljali smo dovoljno sredstava, ali svaki odlazak ili dolazak, to jako puno košta. I njena snimanja i pregledi – Priča Marijina majka Irena Gambošević.

Osim nas, u prikupljanju novca učestvuje i Borsko humanitarno udruženje.

– Ovim putem apelujem ljudima u Srbiji i inostranstvu, da nam pomognu, da Marija dobije ovu bitku – priča Dalibor Jović iz ovog udruženja.

– Da nema takvih ljudi, nas možda ne bi bilo, ali sva sreća da ih ima, da možemo i mi da nastavimo našu borbu – tvrdi Marija Gambošević.

Za pomoć Mariji upiši 1233 i pošalji SMS na 3030

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001381484-19

Uplatom na devizni račun:

160-6000001381470-61

IBAN: RS35160600000138147061

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

dijasporainfo.net