Zvanično: Đoković se POVUKAO, neće igrati na mestu koje je osvojio šest puta

Region

Najbolji teniser sveta Novak Đoković neće igrati u Majamiju, potvrđeno je u petak veče. To znači da fantastičnog Srbina nećemo gledati na mestu gde je šest puta bio šampion.

Novak Đoković neće igrati, što može da predstavlja problem kada je prvo mesto na ATP listi u pitanju, naročito ako Karlos Alkaras osvoji Indijan Vels. Ukoliko osvoji titulu Karlitos će imati 7.420 poena, dok Đoković ostaje na 7.160 jer nije imao priliku da se takmiči na prvom mastersu u sezoni.

Najbolji teniser sveta ponovo neće igrati zbog toga što nije vakcinisan, a u Americi je i dalje na snazi pravilo da svaka osoba koja nije na taj način zaštićena od korona virusa ne može da kroči u zemlju.

Igraće u Monte Karlu
Organizatori Mastersa u Monte Karlu saopštili su spisak prijavljenih igrača, a na njemu je i ime Novaka Đokovića. Za srpskog tenisera bi to trebalo da bude povratnički turnir. S obzirom na to da se spisak prijavljenih igrača za masterse pravi automatski na osnovu rang liste, ovakav ishod je očekivan. Zbog toga je Đoković bio i na listi za turnire u Indijan Velsu i Majamiju.

Međutim, sada je ralno očekivati da prvi reket sveta i zaigra na turniru. I sam Đoković je najavljivao da planira da se takmiči u Monte Karlu, koji je na programu od 9. aprila. Organizatori nisu propustili priliku da na promotivni poster stave i lik osvajača 22 grend slema.

Inače, Novak je titulu u Monte Karlu podizao dva puta u karijeri – 2013. i 2015. godine.

Ipak, na njegovom zvaničnom sajtu i dalje nema potvrde da će to biti naredno takmičenje na kojem će učestvovati. Tamo i dalje piše da nema zakazanih događaja.

Tako je od kad je postalo jasno da Đoković neće moći da učestvuje u Indijan Velsu, jer mu kao nevakcinisanom inostranom državljaninu nije dozvoljen ulazak u Sjedinjene Američke Države. Srbin se još zvanično nije povukao sa mastersa u Majamiju, iako je gotovo izvesno da ni tamo neće moći da igra.

blic.rs