DRAGAN DŽAJIĆ JE NOVI PREDSEDNIK FSS! Evo šta čeka Zvezdinu legendu: Za finansije ne mora da brine, ali zato SVE OSTALO JE PROBLEM

Region

Dragan Džajić biće novi predsednik Fudbalskog saveza Srbije! To je postalo jasno

i dan pre izbora jer je Nemanja Vidić povukao kandidaturu.

Naravno, potrebno je da delegati na sutrašnjim izborima svojim glasovima daju podršku jedinom kandidatu, ali to će se sasvim izvesno dogoditi (u suprotnom FSS bi izložen sankcijama FIFA i UEFA).

Pred novim predsednikom je ogroman posao. Prioritet je povratak vere narod u Fudbalski savez Srbije. Ta instituacija odavno je izgubila poverenje ljubitelja fudbala, a Džajiću neće uopšte biti lako da to promeni.

Reprezentacija kvalitetna, Piksi je tu…

Što se tiče samog državnog tima i selektora tu ne bi trebalo da bude nekih problema. Dragan Stojković će tu i ostati i to je Džajić najavio gostujući na RTS. Sa druge strane okosnica tima je poznata i tu neće da bude nikakvih promena. Legenda Zvezde dolazi na miran teren po pitanju i verovatno plasmana na EP koji je gotovo izvesan jer smo u grupi sa Mađarskom, Bugarskom, Litvanijom i Crnom Gorom. Uz sve to nalazimo se u elitnoj diviziji Lige nacija.

Šta je dobro što čeka Džaju?

U poslednjih pet godina FSS je imao prihod od 14,2 miliona evra, dok je budžet u 2022. godini dostigao neverovatnih 30 miliona. Planira se gradnja regionalnih kuća fudbala u Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu… Novi predsednik neće sigurno imati problema s novcem u kasi Saveza. Toga u FSS ima.

Šta je loše što čeka Džaju?

Regularnost liga, problematično suđenje na svim nivoima takmičenja i (ne)korišćenje VAR tehnologije u Superligi Srbije, očajni tereni i stadioni… To su neki od najvećih izazova u radu budućeg predsednika, a tiču se domaćeg fudbala. Naravno, sve to povezano je sa povratkom poverenja ljudi u FSS.

Kurir sport