Par nije imao niti jednu fotografiju s vjenčanja, nakon 70 godina unuka im je priredila iznenađenje

Zanimljivosti

Par iz srednje škole, Ferris i Margaret Romaire, nisu imali niti jednu fotografiju sa svog vjenčanja iz 1946. godine. Njihova unuka, Amanda Kleckley, nije baš bila oduševljena time tako da je isplanirala romantično fotografiranje za njihovu 70.-u godišnjicu braka.

Unajmila je profesionalnu fotografkinju kako bi sve prošlo kako treba. Par se fotografirao u predivnom parku, mladoženja, 90-godišnji Ferris nosio je smoking, a mladenka, 89-godišnja Margaret zablistala je u predivnoj haljini boje lavande s velom na glavi.

Par se smijao, smješkao i grlio dok su uživali u proslavi svog braka. Fotografkinja Carter je rekla: „Možete vidjeti ljubav između njih po načinu na koji se odnose jedno prema drugome i kako su se smijali i uživali dok smo isprobavali poze za slikanje. Oni su predivan primjer onoga kakav brak treba biti.“

Par je dao nekoliko savjeta o vezama svojoj fotografkinji koja je i sama u braku sedam godina. Ferris je rekao da je za zdrav brak važno „dati prostora jedno drugome i poštovati jedno drugo“ i „priznati kada ste u krivu, jedino što Margaret nikada nije u krivu“.

U drugu ruku, Margaret je rekla da je jako važno znati se ispričati. „Ako pitate Margaret ona bi rekla da je ‘najvažnije reći da vam je žao, ali da je Ferris uvijek imao malo problema s tim’“, rekla je Carter, „Kada se pojavio problem, oni bi ga riješili. Bilo je važnije postići kompromis i završiti raspravu nego biti u pravu. Dvoje je uvijek bilo bolje od jednog.“

Par je otkrio da je njihovo vjenčanje 24.11.1946. godine bilo vrlo jednostavno i kratko, trajalo je samo 15 minuta, a nakon toga je mladenkina obitelj organizirala malu proslavu. Od tog dana su živjeli u Louisiani.

„Još uvijek žive u istoj kući koju su sagradili prije 65 godina. Nisu imali mnogo novca, ali su imali zajedničke vrijednosti i ljubav prema djeci, dobru radnu etiku, vjeru u Boga i smisao za humor“, rekla je Carter.

Bračni par ima četvero djece, osmero unučadi i osmero praunučadi.

novizivot.net