Potresne reči oca ubijenog mladića iz Srbije u Danskoj, meštani se okupili da odaju počast

Crna hronika

Petar Stešević (17) i njegov prijatelj IZB0DENI su nasmrt u ponedeljak uveče u Danskoj, a otac stradalog Petra slomljen tragedijom koja ga je zadesila, u svojoj potresnoj ispovesti za tamošnje medije izrazio je bol koju oseća gubitkom sina.

– Nijedan roditelj ne treba da sahranjuje svoju decu. Posle nasilnih događaja koji su se odigrali u Danskoj u ponedeljak uveče, to je ono što sada dve porodice moraju da urade – pišu danski mediji.

U sredu je jednom mladiću (17) određen pritvor zbog ubistva i pokušaja ubistva.

U zadnjim redovima sedelo je nekoliko rođaka dvojice ubijenih dečaka, koji su teško suzdržavali emocije.

Sedamnaestogodišnji Petar Stešević bio je, prema rečima njegovog oca, najsrećniji i najvoljeniji dečak na svetu.- Kada je odlazio od kuće, uvek je govorio ‘Volim te’. Njegov osmeh je bio topao kao sunce, a srce veliko kao cela planeta. Njegov osmeh je vredeo milijarde. Bilo je to kao da gledam milijardu cveća – ispričao je slomljeni otac.

Tragični incident od ponedeljka duboko je uticao na idilično naselje u Kopenhagenu.

U utorak, dan nakon ubistava, održana je bakljada uz veliko učešće građana grada.

– Jeste li čuli da su ta dva dečaka išla u našu srednju školu – pitala je jedna od žiteljki ovog naselja.

Nenad Stečević kaže za lokalne novine da je lepo što se toliko ljudi pojavilo u čast njegovog sina i njegovog poginulog druga.

Još ne shvata da mu je sin tako brutalno oduzet i kaže da njegova porodica mora da živi bez Petra. Na ustavnoj raspravi održanoj u sredu, jedan mladić (16) povezan sa napadom je pušten na slobodu, ali je i dalje optužen u tom slučaju – izjasnio se da nije kriv.

Sedamnaestogodišnji mladić, kome je određen četvoronedeljni pritvor, sam se prijavio policiji i on delimično negira krivicu.

Policija je u ponedeljak uveče u 22.57 sati primila više prijava vezanih za napad na mladiće.

Policija je tada sa brojnim patrolama izašla na lice mesta gde su zatekli su trojicu mladića koji su IZB0DENI nožem.

U pitanju su tri prijatelja, od kojih su dva srpska mladića preminula, dok je treći prošao sa povredama koje nisu opasne po život.

– Videli smo pet-šest ljudi, od kojih dvoje leže na zemlji. Druga dvojica su se uspaničila, a dvojica koja leže na zemlji su izgledali beživotno. Videli smo trećeg, koji je bio uboden u nogu, izgledao je uspaničeno – priča jedan od očevidaca za lokalne medije.

Odmah zatim, zajedno sa suprugom i prijatljem, pristupio je pružanju prve pomoći povređenim tinejdžerima u vidu masaže srca i pritiska na ubodne rane.

– Dali smo sve od sebe da ih održimo u životu. Dali smo sve od sebe – rekao je potreseni čovek.

Kako je ispričao, došla je Hitna pomoć ali je jedan mladić preminuo pre njenog dolaska. Drugi mladić je izgubio život kasnije te večeri.

Treća žrtva, koja je, prema rečima očevidca, ubodena u nogu, preživela je i saslušana je u policiji.

– Tužna je situacija. Ne znam kako da to opišem. Užasna situacija. A ja sam bez reči. Na kraju krajeva, oni su mala deca. 17 i 18 godina. Oni su ipak deca. Kao otac, mislim da je tužno što se ovako nešto mora dogoditi mladoj osobi – ispričao je uznemireni stanovnik ovog naselja u Kopenhagenu.

dijasporainfo