OVO JE 20-GODIŠNJI ELDIN KOJI JE PREMINUO DANAS U JABLANICI

Crna hronika

Od posljedica saobraćajne nesreće koja se dogodila u 16.20 sati na dijelu magistralnog puta M-17 u Donjoj Jablanici podlegla je jedna osoba, potvrđeno je za Avaz iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Kako se saznaje, radi se o Eldinu Jamakoviću (20) iz Jablanice, čija smrt je, nedugo s nakon nesreće, konstatirana u Domu zdravlja Jablanica.

Nesretni 20-godišnjak je je upravljao automobilom Škoda Octavia, a koje je pod još nerazjašnjenim okolnostima podletjelo pod teretno motorno vozilo Mercedes i priključenim vozilom “Fluid” za čijim volanom je bio Sanel M. (45) iz Srebrenika

U ovoj nesreći je teške tjelesne povrede opasne po život zadobila Irma P. (18) iz Buturović Polja, saputnica u automobilu Škoda Octavia. Ona je kolima Hitne pomoći Doma zdravlja Jablanica prevezena u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar.

Kako nam je kazano iz MUP-a Hercegovačko-neretvanski kantona, do nesreće je došlo u 16:15, kad su se sudarili teretno motorno vozilo i putničko vozilo.

“U putničkom vozilu nalazile su se dvije osobe koje su zadobile teške tjelesne povrede. Od posljedica povreda jedna osoba je nažalost preminula. Druga osoba je sa teškim povredama u Centru urgentne medicine Sveučilišne kliničke bolnice Mostar”, rečeno je za Klix.ba iz MUP-a HNK.

Policijski službenici su uradili uviđaj, a sa slučajem je upoznat i dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva HNK u Mostaru.

Više detalja bit će poznato nakon provođenja zakonom propisanih istražnih radnji u cilju rasvjetljavanja slučaja i okolnosti pod kojim se nesreća dogodila.

crna.hronika