Jezivi detalji smrti porodilje Bojane (35): Dobila sepsu jer joj nije uklonjena posteljica?

Region

Bojana je posle porođaja prebačena za Beograd, a prvo što su lekari rekli bilo je “Pobogu, gde ste bili do sada sa njom, zakasnili ste”

Porodilja Bojana S. iz Aranđelovca, preminula je osam dana nakon porođaja, zbog komplikacija nastalih usled propusta lekara u porodilištu u Aranđelovcu, jer njena porodica tvrdi da joj tamo nije izvađena posteljica pošto je na svet donela zdravu bebu.

Ona se nakon porođaja 19. februara, kada je rodila ćerkicu, osećala dobro, ali su se javile komplikacije zbog čega je hitno transportovana za Beograd.

Blizak rođjak porodilje za Informer je opisao detalje agonije i kazao da su komplikacije krenule prilikom odstranjivanja posteljice.

Prebačena je za Beograd, a prvo što su lekari rekli bilo je “Pobogu, gde ste bili do sada sa njom, zakasnili ste”.

U Beogradu su joj odstranili ginekološki sve, u ponedeljak je konstantovano da je dobila sepsu, jetra i bubrezi su joj stali, stavili je u veštačku komu, ali na žalost spasa joj nije bilo.

– Bojanu znam još iz osnovne škole. Divna, hrabra mlada žena koja je jednom rečju bila lavica. Danima već plačem. Ostavila je Dunju da raste bez majke, još je mala ne znam ni da li će zapamtiti majku. Umesto majkinog naručja u ruke će je uzeti otac ili neko drugi, mnogo teško i bolno – kroz suze jeca Bojanina drugarica Slađana.

24sedam.rs