Toma Fila otkriva kakva sudbina čeka “baku sa bišonom” koja je našla novac na Zvezdari: Cela Srbija je traži

Region

Torbica sa velikom sumom novca i svim dokumantima, ispala je muškarcu M. B. kada je iz automobila izašao do jednog restorana brze hrane na Zvezdari

Poznati advokat Toma Fila tvrdi da osoba koja je našla i uzela novacpored automobila na Zvezdari i nije ga vratila vlasniku ili prijavila policiji je krivično odgovorna za utaju.

– Onaj ko nađe novac dužan je kontaktira vlasnika ili policiju. Time što ga je prisvojila ona je učinila krivično delo. U ovom slučaju žena koja ga je uzela imala je i informaciju i kome pripada – tvrdi za “Telegarf.rs” advokat Fila.

Podsećanaj radi, torbica sa velikom sumom novca i svim dokumantima, ispala je muškarcu M. B. kada je iz automobila izašao do jednog restorana brze hrane na Zvezdari. Za svega osam sekundi torbicu sa svim dokumentima i velikom sumom novca sa ulice uzela je starija žena koja je tuda prolazila šetajući psa. Od ovog događaja prošlo je mesec dana, a on strahuje da je žena već počela da troši novac. M.B. je u prethodnom periodu našao dva novčanika koja je vratio vlasnicima, ali on, čini se, nije bio iste sreće.

Naime, 02. februara, oko 18 i 40 časova u Ulici Dimitrija Tucovica kod restorana brze hrane, M. B. je ispala torbica iz automobila. Kako je pomoću nadzornih kamera utvrđeno, za svega osam sekundi starija žena je naišla i torbicu odnela sa sobom.

Dok je šetala belog bišona, ugledala je torbicu na ulici u blizini automobila. Par puta se osvrnula, sagnula se i torbicu odnela sa sobom.

M.B. za Telegraf.rs ispričao je za šta se dogodilo tog dana i kako je torbica ispala iz automobila.

– Kada smo došli ispred restorana brze hrane da uzmemo pljeskavice, nama je ispala torbica pored auta. Na snimku nadzornih kamera do kojeg smo došli videli smo šta se dogodilo. Od momenta kada nam je torbica ispala, do momenta kada je ona uzela je prošlo svega osam sekundi. Kada smo ušli da uzmemo hranu odmah smo primetili da nema torbice pa smo se vratili do automobila i tada smo videli da je nema ni tamo – kaže vlasnik torbice.

Kako kaže, znali su odmah da torbica mora biti kod kola. Kada se uhvatio za pojas i osetio da je nema brzo se vratio do automobila, ali je nije našao. U njoj M.B. je nosio sva dokumenta, zdravstvenu knjižicu, ličnu kartu, tri platne kartice, vozačku dozvolu i veliku sumu novca. Kako dodaje u torbici se nalazio i papir na kojem je pisao njegov broj telefona tako da je pronalazač mogao odmah da ga kontaktira.

– Slučaj smo odmah prijavili policiji. Pitali smo komšije, sve smo pokušavali, da nam neko da bilo kakvu informaciju. Ovo mi je poslednji korak da pokušam da je nađem jer je već mesec dana prošlo – kaže vlasnik torbice i dodaje da je sa protokom vremena sve veća šansa da je žena počela da trši novac koji mu je od velikog značaja.

On moli sve koji prepoznaju ženu da jave policiji, a za informaciju M.B. nudi i nagradu.

(Telegaraf.rs)