Siniša se nakon otriježnjenja suočio s teškom realnosti: Skrušen je, vidno potresen…

Region

Riječ je o vozaču zbog kojeg je preksinoć navečer u sisačkom Galdovu život izgubio 17-godišnji Sven O., vratar lokalnog nogometnog kluba ŠNK Frankopan

Siniša Š. (36) iz Popovače narednih će mjesec dana provesti u jednoj od ćelija sisačkog zatvora nakon što je sutkinja istrage Županijskog suda u Sisku uvažila prijedlog tužiteljstva jer smatra da u njegovu slučaju postoji opasnost od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Riječ je o vozaču zbog kojeg je preksinoć navečer u sisačkom Galdovu život izgubio 17-godišnji Preminuli, vratar lokalnog nogometnog kluba ŠNK Frankopan. Točnije, radi se o prometnoj nesreći koju je, prema prijavi skrivio sa 1,62 promila alkohola u krvi Siniša Š., također osoba iz nogometnog miljea, a očevid zbog toga je potrajao punih pet sati, gotovo do tri sata ujutro.

Odvjetnik osumnjičenog bio je bez komentara navodeći tek da je situacija izuzetno teška, a kako doznajemo, od kad su ‘isparile‘ alkoholne pare nakon prve noći provedene u policijskoj postaji, osumnjičeni vozač Siniša Š. se vidno skrušen i potresen suočio sa cjelokupnim problemom u kojem se našao. Jer do sad je bio bez prometnih te kaznenih grijeha.

Podsjetimo, tu kobnu večer oko 22.15 sati doslovno smrti u oči gledao je Bojan B., a čija je 49-godišnja supruga, kao suputnica, u nastalom prometnom hororu zadobila lakše ozljede.

– Šta pijana budala uradi, katastrofa! Da, u drugom autu koji je sudjelovao u nesreći su bili moj sin, snaha i starije unuče. Inače, žive u Njemačkoj, a tu su došli na odmor i obići familiju. Sinoć su bili u gradu, kod ujaka u posjeti. Sin je vozio auto i gledao kako taj pijani divljak, velikom brzinom dolazi tom mopedisti odostraga. Punom se brzinom zabio u njega i puf… pa je taj nesretni dečko odletio na jednu stranu, a moped točno na šajbu auta moga sina pa mi je ozlijeđena snaha. Zamislite tu jezu kad shvatite da se auto približava velikom brzinom i da nemate vremena ukazati ostalima da stiže jer su u pitanju sekunde. Osjetite nemoć i paniku – kaže za Jutarnji list otac muškarca koji se, kao kolateralna žrtva s obitelji,

našao u žiži nesreće.

Susjed, pak, iz ulice kad je čuo stravični udarac te krši i lom, izašao je na kolnik.

– Vidio sam vozača auta na koji je odbačen moped kako u totalnom šoku zove Hitnu i policiju. Objašnjavao je gdje se nalazi, da je sudar, da je netko odletio s motora. Policija i Hitna su brzo došli, a vozač koji je skrivio nesreću se držao za glavu i nešto mrmljao očito prestravljen time što je napravio. Ozlijeđenom dečku nažalost uopće nije bilo spasa, brzo je izdahnuo. Netko je samo rekao u jednom trenutku ‘žao mi je, ne ide‘ da bi potom policajac rekao ‘idem ga prekriti‘ – emotivno je kazao susjed iz Galdovečke ulice. Dodao je i da je policajcima bilo vrlo teško na tom očevidu jer je pred njima bio najteži zadatak – priopćiti majci da je izgubila dijete.

O pokojnom, pak, srednjoškolcu imaju samo riječi hvale te dodaju da je, zahvaljujući obiteljskom odgoju i skromnosti u kojoj je odrastao, trudio se živjeti po pravilima. I doista, Sven O. je i te zadnje trenutke svog života, nakon večernjeg izlaska, prilikom skretanja u ulicu u kojoj stanuje, sa upaljenim lijevim žmigavcem na motoru, bio zaustavljen na kolniku kako bi propustio vozilo s prednošću prolaska koje je dolazilo iz suprotnog smjera. Imao je uredno položen vozački ispit za tu kategoriju mopeda i nosio je zaštitnu kacigu.

Kakvu god kaznu nadležni sud bude izrekao osumnjičenom vozaču, neće biti apsolutno nikakva utjeha majci poginulog kojoj je nakon smrti supruga, “njezin Sven bio jedini smisao života”.

jutarnji.hr