Priče o kultnim torbicama: Skromni počeci i uspjeh torbe Gucci Jackie 1961

Region

Torba Gucci Jackie 1961 veliki je hit i među današnjim trendsetericama, a proslavila ga je it-dama šezdesetih po kojoj je torba dobila svoje zvučno ime.

Kad je riječ o torbicama koje su ostavile velik utjecaj na svijet mode, nemoguće je zaobići ikonski model slavne talijanske modne kuće koji se krije pod nazivom – Gucci Jackie 1961.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @gucci

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Caroline Daur (@carodaur)

Torba s kratkom ručkom, u obliku polumjeseca ponovno je zaživjela na modnoj i društvenoj sceni zahvaljujući influencericama mlađih generacija. Novo zaštitno lice torbice Gucci Jackie 1961 je glumica Dakota Johnson, no svoj uspjeh može zahvaliti, naravno, jednoj i jedinoj Jackie Kennedy.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @gucci

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 𝔛 (@xeniaadonts)

Skromni počeci slavne torbice Gucci Jackie 1961
Danas kultna torbica Gucci Jackie 1961, svjetlo dana ugledala je pedesetih godina prošlog stoljeća, bez puno pompe i glamura. Bila je okarakterizirana kao “hobo torbica”, namijenjena nošenju preko dana. Nešto veća od modela koji poznajemo danas, Guccijeva torbica bila je idealna za “skitnice” koji su u nju mogli nabacati sve što im je potrebno za dan u pokretu.

Početkom šezdesetih godina torbica je dobila novo ime – Constance te osvojila svoj najbitnijeg fana, Jackie Kennedy

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JBK on This Day (@jbkonthisday)

Jackie, koja je tad bila jedna od najvećih modnih influencerica svog doba, počela je pa nositi Guccijevu torbicu u obliku polumjeseca, a njezine obožavateljice vjerno su popratile taj modni trend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Tamara Kalinic (@tamara)

Superzvijezda je rođena
Legenda kaže kako je Jackie na jednom putovanju u Italiju ušla u dućan modne kuće Gucci i zaljubila se u spomenutu torbicu na prvi pogled. Kupila je čak šest komada u različitim bojama kako bi ih mogla nositi i kombinirati uz različite odjevne kombinacije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

Sedamdesetih godina ta je slavna torba je smanjena na dimenzije koje poznajemo danas i napokon je dobila izgled kojem žene iz generacije u generaciju ne mogu odoljeti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alex Rivière-Sieber (@ariviere)

hellomagazin.hr