TINEJDŽER SE ONESVIJESTIO U TOALETU CRKVE I UMRO NAKON ŠTO SE POŽALIO DA SE OSJEĆA LOŠE

Zanimljivosti

Neutješni otac ispričao je kako je njegov sin tinejdžer umro nakon što se iznenada srušio u crkvenom toaletu od krvarenja u mozgu nakon što se žalio da se loše osjeća.

Calvin Midlton (16) preminuo je u nedjelju samo nekoliko sati nakon što se iznenada srušio u crkvi Triniti u Čidlu, u Stokportu, nakon što je rekao da ima glavobolju i da mu je muka.

Njegov ožalošćeni otac Endrju govorio je o tragediji, rekavši „jednog minuta je moj sin bio tamo, a sljedećeg je otišao“ dok je odao počast svom „bistrem i pažljivom dječaku“.

Prošlog vikenda, Kalvin je kao i obično prisustvovao večernjoj crkvenoj službi sa svojim ocem, majkom Dženi i dvije mlađe sestre Suzi i Betan.

Porodica, koja živi u Alsageru u Češiru, uživala je u službi kada se Kalvin požalio na glavobolju oko 19:30 i otišao u toalet nakon što mu je pozlilo.

Kada se nije vratio, njegov zabrinuti otac, koji je samo nekoliko trenutaka ranije zagrlio Calvina, našao ga je licem nadole i onesvješćenog u kabini.

Ono što je Calvin mislio da je samo migrena bilo je krvarenje – mala vena na potiljku mu je pukla.

Tinejdžer nikada nije došao svijesti nakon što se onesvjestio u kupatilu, uprkos očajničkim naporima ljekara da ga ožive.

Inteligentan dječak, koji je studirao matematiku i informatiku, proglašen je mrtvim nešto poslije 2 sata ujutro 14. februara.

Govoreći o svom gubitku, Calvinov otac rekao je za Mančester Ivning Njevs:

Jednog trenutka moj sin je bio tamo, a sljedećeg je otišao. Zagrlio me je poslije službe i rekao da mora u toalet jer ga boli glava i da mu je možda loše. To je bio posljednji put da sam ikada uspio da razgovaram sa svojim sinom ili da ga ponovo vidim pri svijesti. Moja žena je otišla da vidi da li je dobro i nije ništa čula od njega. Ušao sam i vidio ga kako leži licem nadole na podu kabine. Hitna pomoć i policija su došli za nekoliko minuta i bili su tako saosećajni i nevjerovatni prema svima nama.
Calvin je hitno prebačen u Kraljevsku bolnicu Salford na liječenje, ali njegov krvni pritisak je pao suviše nizak da bi ljekari mogli da ga operišu, dok je svaka operacija mogla da dovede do toga da je Calvin ostao sa invaliditetom koji mijenja život.

Midlton je nastavio:

Medicinske sestre su učinile sve što su mogle, ali jednostavno nije bilo suđeno. Bilo mu je vrijeme da ode. Nakon što su nam rekli da bi mogao da završi sa invaliditetom, samo sam ih molio da urade sve što mogu. Sjedili su sa nama satima i samo plakali dok smo se molili za njega. Svaka interakcija koju smo imali sa policijom i bolničarima bila je tako saosjećajna i ljudska i to ću pamtiti zauvijek.

hayat.ba