Teška saobraćajna nesreća na A1: Poginula jednogodišnja beba i vozač kamiona, više osoba je ozlijeđeno

Svijet

Spasilački helikopter prevezao je dijete do bolnice ali na žalost nije mu bilo spasa.

Mehring (Rhineland-Pfalz) – Teška saobraćajna nesreća se dogodila u Njemačkoj, okrug Trier-Saarburg u kojoj su poginuli beba (1) a nešto kasnije i vozač kamiona!

Jutros oko 8.20 sati sudarila su se dva automobila u uskom grlu s jednom trakom između trokuta autoceste Moseltal i izlaza Mehring. Više osoba je ozlijeđeno dok je beba smrtno stradala.

Dijete je izvučeno iz automobila svojih roditelja i reanimirano na licu mjesta. Spasilački helikopter prevezao je dijete do bolnice ali na žalost nije mu bilo spasa. Ostale osobe koje su sudjelovale u nesreći također su prevezene u bolnicu.

Nakon pokušaja reanimacije, dijete je preminulo u bolnici, izjavila je glasnogovornica policije u Trieru, a 34-godišnji otac djeteta i 26-godišnja žena iz drugog automobila zadobili su teške tjelesne povrede.

Zbog gužvi na u autocesti A1 koje su se stvorile zbog te saobraćajne nesreće na kraju kolone koju vozač kamiona nije na vrijeme primjetio zabio se u cisternu ispred sebe. Vozač kamiona hitno je prebačen u bolnicu gdje je danas u popodnevnim satima nažalost preminuo.

Kamion se toliko zaglavio u sudaru sa cisternom da se vozačka kabina kamiona odvojila i odmah se zapalila. Požar su brzo ugasili vatrogasci na mjestu nesreće, ali je vozač kamiona zadobio povrede opasne po život i nedugo zatim preminuo u bolnici, navodi policija.

Fotografije sa mjesta nesreće pogledajte u nastavku…

Fotografije STEIL TV /SWR

gpmaljevac.com