Uhapšeni zbog pljačke iz ruševina, policija spriječila linč

Svijet

Turska policija za specijalne operacije uhapsila je 20 muškaraca koji se sumnjiče za pljačku u Hatayju nakon što je ovo područje pogođeno snažnim zemljotresom.

Policija je pratila osumnjičenike za koje je utvrđeno da su pokušali krasti iz ruševina. Timovi su uhvatili i pritvorili 20 muškaraca koji su kamionetom došli iz Osmanije i istraživali uništene zgrade. Osumnjičeni su privedeni u Policijsku upravu na ispitivanje, javljaju turski mediji.

Policija je, također, spriječila linč jednog muškarca koji je u kasnim satima provaljivao u oštećene trgovine u ulici Istiklal, gdje se nalaze trgovački centri u četvrti Antakyja u Hatayju. Osumnjičenika su uhvatili spasioci i volonteri, koji su pretraživali okolne zgrade, a vojno-policijske ekipe su morale reagovati kako bi ga spasili od lična trgovaca i građana čija su radna mjesta stradala.

Volonter Nurullah Meseli, koji je došao iz Istanbula kako bi u Hatayju sudjelovao u akciji spašavanja, kazao je da su osumnjičenika vidjeli njegovi prijatelji kako izlazi iz jedne trgovine. “Uhvatili su ga i intervenisali. Policija je bila tamo. Nešto je pronađeno u njegovoj torbi”, ispričao je Meseli, prenose turski mediji.

n1