Čudo u paklu: Dečak star 10 dana izvučen živ iz ruševina – pola svog života proveo u zarobljen u srušenoj zgradi

Svijet

Dečak po imenu Jagiz star svega desetak dana izvučen je iz ruševina zgrade u turskoj provinciji Hataj na jugu zemlje.

Spasioci koji su izvukli bebu, odmah su ga umotali u termo ćebe. Na fotografijama koje su obišle svet, vidi se i njegova uplakana majka koju su spasioci izneli na nosilima zbog moguće povrede kičme.

Zdravstveno stanje mame i bebe nije poznato, kao ni kako su uspeli da prežive u urušenoj zgradi.

Gradonačelnik Istanbula Ekrem Imamoglu, čiji timovi učestvuju u akciji spasavanja ljudi zatrpanih u ruševinama izazvanim razornim zemljotresom u ponedeljak, napisao je na Tviteru da su beba i majka izvučeni iz ruševina u Samandagu.

Kako mediji navode, mali Jagiz je pola svog života proveo u ruševinama.

Zemljotres koji je odneo više od 21.000 života dogodio se u ponedeljak 06.02. Dečak je rođen krajem januara ili na samom početku februara, a obzirom da je nekoliko dana po rođenju bio u bolnici sa majkom, najveća prirodna katastrofa koja je pogodila Tursku zatekla ga je možda i prvog dana po dolasku u svoj dom.

Podsetimo, u razornom zemljotresu magnitude 7,8 koji je u ponedeljak pogodio Tursku i Siriju stradalo je više od 21.000 ljudi, dok ih je najmanje 78.124 povređeno. Spasioci su u trci sa vremenom da izvuku preživele iz ruševina zgrada.

Vlasti kažu da se srušilo oko 6.500 zgrada u Turskoj, a brojne su oštećene u zoni potresa kojom je obuhvaćeno oko 13 miliona ljudi.

nova.rs