Pogledajte hapšenje turskog građevinca, htio pobjeći u Crnu Goru

Svijet

Mehmet Yasar Coskun, vlasnik stambenog kompleksa uništenog u potresu, priveden je danas u istanbulskoj zračnoj luci Sabiha Gokcen dok je pokušavao napustiti Tursku. Njegov stambeni kompleks Renaissance Residence se nalazio u pokrajini Hatay na jugoistoku Turske. Coskun je pokušavao otputovati u Crnu Goru, javlja Anadolija.

Uhićenje je izvršeno po nalogu ureda glavnog javnog tužitelja u istanbulskoj četvrti Gaziosmanpasa. Coskun je u Crnu Goru putovao s manjom količinom novca koju je zaplijenila policija, navodi se u izvješću. Još nije službeno objavljeno zbog čega je uhićen.

Ministar jučer pokrenuo istragu
Njegov stambeni kompleks od 12 katova je imao ukupno 250 stanova, a nalazio se u četvrti Antakya u Hatayu. Kompleks je reklamiran kao luksuzna rezidencija koja je u skladu s građevinskim propisima. Ipak, potpuno je srušen u potresu magnitude 7,8 koji je pogodio grad Gaziantep u ponedjeljak ujutro, nakon čega je ubrzo uslijedio potres magnitude 7.5 u pokrajini Kahramanmaras.

Jučer je turski ministar pravosuđa objavio da je pokrenuta sudska istraga zbog zgrada koje su se srušile tijekom potresa. Istražitelji će pokušati identificirati odgovorne koji su izgradili zgrade ili snose bilo kakvu odgovornost za njihovo rušenje u 10 najteže pogođenih provincija.

“Oni koji su bili nemarni, koji su radili greške i koji su odgovorni za posljedice nakon potresa, bit će identificirani i odgovarat će pred pravosuđem”, poručio je ministar pravosuđa Bekir Bozdag, piše Middle East Eye, prenosi Index.