Ćemo ispričao kako je saznao da je oboleo od najteže bolesti: “Samo sam seo u auto i počeo da plačem”

Region

– Život me je naučio da ne govorim jao – rekao jeo n

Pevač Amel Ćeman Ćemo prošao je kroz pravi pakao kada mu se pre par godina zdravstveno stanje ozbiljno zakomplikovalo.

Od najobičnijeg problema na gluteusu, koji se pojavio 2020. godine i temperature koja ga je pratila gotovo godinu dana došao je do stravične dijagnoze.

– Imao sam infekciju, apces na gluteusu, koji je izazvao neki virus. To je bio samo bol. Sve je izazvala mononukleoza koju sam ja imao, a nisam ni znao da je imam. To je bilo predseptično stanje. Sve je bilo uredno, međutim kada je doktor uzeo to da sanira, mislio je da sam ja već dobio sepsu – priseća se Amel Ćeman Ćemo u emisiji “Ordinacija” na RTS-u.

Nakon tretiranja i gomile antibiotika i saniranja jednog problema, stigla je koprivnjača.

Samo lice mi nije bilo zahvaćeno. To je bilo i od antibiotika, koje sam ja i kroz venu dobijao, da ne bih dobio sepsu. Život me je naučio da ne govorim jao, je l ima još nešto, jer uvek ima. Žao mi je što do ljudi ne dopire to da je samo zdravlje u životu važno – kaže Ćemo.

Posle svega dolazi i najozbiljniji problem sa grlom.

– Boli me grlo, odem kod lekara i uzimam terapiju za anginu. Posle toga odem kod lekara i saznam da imam kandidu od antibiotika, međutim ostane mi na krajniku nešto kao karfiol. Onda konstatujem da je to izazvala mononukleoza. Meni je predloženo da to moram da otklonim, i prvobitni nalaz je bio pozitivan, ali već drugi nalazaj je bio da su u pitanju maligne ćelije. Kada mi je saopšteno, ja sam to samo čuo – kaže pevač i dodaje:

– Seo sam u auto i nisam mogao da krenem ni levo, ni desno i samo sam počeo da plačem. Tako sam stajao sat vremena. Prva stvar je bila da pošaljem poruku psihološkinji sa molbom kad ima prvi slobodan termin da dođem. I prvo sam to uradio i onda sam krenuo u akciju. Profesor koji me je operisao već me je prosledio kod svog kolege sa onkologije. Moji roditelji ništa o ovome nisu znali – kaže Ćemo, koji je odlučio da o ovome tek sada progovori.

Dijagnoza je bila karcinom krajnika.

– Propisana mi je bila hemioterapija. Jedno jutro sam se probudio sa intuicijom da idem po još analiza i drugih mišljenja. To sam i uradio, što se ispostavilo da sam radio ispravnu stvar. Profesor koji me je opet pregledao rekao je da je moj imunitet katastrofalan i da ne bi trebalo da idem na hemioterapiju. I ja sam ga poslušao, krenuo sam na imunoterapiju i sada sam već tri puta radio analize i sve je čisto – rekao je Ćemo za Blic, koji kaže da mu je trebalo mesec dana da ponovo počne da peva.

Telegraf.rs)