Ne treba vam muškarac od kojeg morate tražiti da ostane – Psihologija srećnih odnosa

Zanimljivosti

Energiju koju biste htjeli uložiti u propale odnose bolje potrošite na rad na sebi i dobre ljude oko sebe.

Mnogi su bili u takvim vezama u kojima volimo, ali nam ta ljubav nije u istoj mjeri uzvraćena. Patimo, plačemo… činimo sve da zadržimo tu osobu u svom životu a ne shvatamo da je baš potrebno da je pustimo da ode. Pustiti osobu koju volimo je teže učiniti nego reći.

Čekamo bolja vremena, čekamo da se stvari promijene, da padne čudo sa neba… ali to vjerovatno nikada nećemo doživjeti. Prije da ćemo izgubiti previše vremena, živaca i energiju na priču koja je odavno trebala biti završena. Ne treba vam u životu osoba koju morate moliti da ostane.

Ni jedan čovjek ne zaslužuje takvo poniženje. Prave osobe će uvijek biti tu uz vas, čak kada im to ni ne tražite. Možete činiti sve što je u vašoj mjeri da ga zadržite u svom životu, ali čim popustite sa davanjem on će i dalje poželjeti da ode.

Koliko god da je teško pustiti onoga koga volite, duplo je teže živjeti pored onog ko vas nikada neće moći voljeti kao što vi volite njega. Život je bolno iskustvo, a ne konstantna romantična komedija. Ono što je najbitnije jeste pored sebe imati osobu koja vas voli i koja želi biti sa vama.

Nemate više života, imate samo ovaj jedan kojeg ste dužni njegovati. Zato ga iskoristite na najbolji mogući način; iskoristite ga da uživate, a ne da molite druge da ostanu. Učinite sebi uslugu, pustite da ode svako ko želi otići i ne dopuštajte da se vrate kada oni to požele.

pult24.info