BRAČNI PAR U BRAKU PREKO 80 GODINA: “SUPRUŽNICI BI TREBALI BITI JEDNO DRUGOM NAJBOLJI PRIJATELJI”

Zanimljivosti

Jedan bračni par iz Sjeverne Karoline proslavio je svoju 83. godišnjicu braka u krugu svojih najbližih prijatelja i porodice. U svom najboljem odjelu D.W. Williams koji je star 103 godine sjedio je pored svoje supruge Willie Williams koja je upravo napunila 100 godina.

Prijatelji i porodica koji su se okupili da proslave godišnjicu braka ovog para za kojeg kažu da su inspiracija svima. Njihova kćerka i unuka su se potrudile da organizuju zabavu za njih i da ih tako iznenade. Oni kažu kako je pravi blagoslov vidjeti ih u tim godinama kako su još uvijek pokretni, zdravi i dobro izgledaju.

D.W. i Willie imaju preko 80godina zajedničkog života iza sebe koji je pun zanimljivih uspomena. Kažu da se jako dobro sjećaju dana kaka su se upoznali i vremena kada je vožnja taksijem koštala 10 centi. Par je preživio drugi svjetski rat, Vijetnamski rad, pokret za građanska prava, a sada poziraju sa unucima i praunucima dok prave selfije na pametnim telefonima.

Za vrijeme zabave njihova porodica im je otpjevala njihovu omiljenu pjesmu i podjelili su najljepša sjećnja o danima koje su proveli zajedno. Kada su ih pitali koja je tajna njihovog srećnog i dugog braka Willie je rekla da ne postoji nikakva tajna.

“Ne postoji tajna za srećan život i brak, sve što treba jeste da budete dobri jedno prema drugome” rekla je Willie. Oni kažu da im je u tome mnogo pomoglo to što su pored sebe imali svoju djecu, unuke i praunuke koje su gledali dok su odrastali.

Komunikacija, ljubav i zajednički rad čine dobar brak. Vaš bračni partner treba da vam bude najbolji prijatelj, rekli su Williamsovi. Kada su ih upitali kako bi provodili vrijeme kada bi živjeli još 100 godina Williamsovi su se nasmijali i rekli da ne bi znali šta bi radili, vjerovatno bi se motali oko kuće.

Izvor: Infpult