Zbog Lukine (8) želje i Deda Mraz bi zaplakao: Pokazao je zube kada je bilo najteže, a onda i veliko srce, od ovog dečaka možemo mnogo da naučimo!

Zanimljivosti

Detinstvo nije za svakoga od nas najbezbrižniji deo života. Luka Vesić (8) iz Vrnjačke Banje svoje detinjstvo pamtiće po oslikanim onkološkim hodnicima, borbama, drugarima koje je stekao, ali i onima koji su zauvek napustili ovaj svet. Svakog dana slušao je jecaje svojih roditelja, čak ponekad i doktora..

Svakog dana Luka je bio sve jači i jači. I onda kada su mnogi mislili da neće uspeti, on je pokazao zube toj užasnoj i teškoj bolesti. Luka je heroj Vrnjačke Banje. Ma cele Srbije. Neko od koga svi mi možemo mnogo toga da naučimo.

Sa tri godine Luki je dijagnostikovan maligni karcinom u sinusnom kanalu. On je sada učenik drugog razreda OŠ “Popinski borci” i danas je jedan zdrav dečak. Trenira košarku i obožava igrice, ali njegova želja za Deda Mraza ostavila je sve bez teksta.

Poželeo je da pomogne svojim drugarima sa “Instituta za majku i dete” gde se i on dugo godina lečio. Iz bolnice je izašao kao pobednik, ali je tamo ostavio i deo sebe.

Zajedno sa svojom učiteljicom Mirjanom Stojkovic došao na jednu divnu ideju – da njegovi vršnjaci iz odeljenja i on oslikaju novogodisnje kalendare sa motivima Vrnjačke Banje, da to prodaju, a da od zarađenog novca kupe poklone njegovim drugarima sa Instituta. To je i realizovano!

Roditelji, ali kolege njegove mame osim kupljenih kalendara, donirali su i stvari, igračke, posteljinu..

I danas, nakon tročasovne vožnje, hrabri Luka sa svojim drugarima iz škole, posetio je mesto u kojem toliko dugo boravio. Susreo se sa svojim doktorima, vilenjacima i drugarima koji danas vode najvažniju bitku.

Ohrabrio ih je, nasmejao i poželeo samo jedno. Da i oni za nekoliko godina, urade isto što i on danas. I uradiće. I uspeće. Veruje Luka.

Mali, a veliki Luka. I kada pomislite da imate neku drugu želju za sledeću godinu, a da to nije zdravlje, setite se ovog junaka.

blic.rs