u Busovači: Ovo je ulica u kojoj je živjela Mirnesa koju traži pola Evrope zbog krađe milion eura!

Zanimljivosti

Mirnesa je radila u kompaniji za transport novca u Štutgartu

Reporteri “Dnevnog avaza” otkrili su ulicu u Busovači u kojoj su živjeli roditelji Mirnese S., koja se ranije prezivala Bešlić, a koju sada traži pola Evrope zbog krađe milion eura.

Kako su nam na licu mjesta kazale komšije ona je davno otišla u Njemačku.

Podsjetimo, kako su objavili njemački mediji, Mirnesa je radila u kompaniji za transport novca u Štutgartu, odakle je i ukrala milion eura. U Štutgartu je poznata i pod nadimkom Miki, a prije ove kompanije, radila je kao konobarica.

U razotkrivanju njenog identiteta je bio ključan Instagram profil na kojem je objavljivala fotografije, gdje je pokazivala kako vodi luksuzan život, pokazivala je skupocjeni nakit, torbe, Rolex satovi…

Mirnesa je trebala transportirati novac od tačke A do tačke B, ali je umjesto na krajnje odredište novac ponijela sa sobom na nepoznatu lokaciju i od tada joj se gubi svaki trag.

Policija u Njemačkoj je na zvaničnoj web stranici objavila kako za njeno pronalaženje nudi nagradu u iznosu od 37.500 eura.

Kako je ranije saopćeno iz njemačke policije, Mirnesa je 14. oktobra ukrala novac kojem je imala pristup kao zaposlena u kompaniji za transport novca. Krađa je uočena isti dan, a policija je odmah započela istragu.

avaz.ba