RIJEŠITE SE DOSADNOG PROBLEMA KOJI MUČI MNOGE TOKOM ZIME: Stavite so ispod kreveta i zaboravite na OVE MUKE

Zanimljivosti

Jeste li ikada koristili sol u spavaćoj sobi? Otkrijte još jedan jednostavan trik koji će vam pomoći da riješite dosadni problem.

Neki prehrambeni proizvodi koje svakodnevno koristimo u kuhinji imaju i niz drugih upotreba, na primjer limun ili sol. Ovo posljednje je odlično i neinvazivno sredstvo za čišćenje. Pomiješan s malo sode bikarbone i tekućine za pranje posuđa, očistit će svaku prljavštinu s porculana.

Spavaća soba je jedna od prostorija u kući o kojoj se posebno brinemo. Ne morate nikoga podsjećati na redovno provjetravanje prostorije, mijenjanje posteljine i brisanje prašine.

U jesen i zimu, kao posljedica loše ventilacije i visoke vlažnosti, može se pojaviti plijesan u našoj kući. Kako se ne bi stvorio na teško dostupnim mjestima, kao što je prostor ispod kreveta, vrijedi u posudu uliti malo soli. Na prozorsku dasku možemo staviti i šolju ili tanjir sa solju. Sol je odličan apsorber vlage.

Vrijedi napomenuti da plijesan loše utiče na naše zdravlje. Ne samo da iritira naše gornje disajne puteve, loše utiče na alergičare, već može izazvati i glavobolju.

novi.ba