Rodila se potpuno crvena i majka ju je zbog toga OSTAVILA: A danas, 23 godine kasnije, ova beba IZGLEDA OVAKO

Zanimljivosti

Tina i njen suprug upoznali su se u Hong Kongu. Tako su se ludo zaljubili jedno u drugo, da su se vjenčali poslije samo pet mjeseci. Djeca im još nisu bila u planu, a onda su naišli na malu crvenu djevojčicu i – riješili da je usvoje.

Mala Mui Tomas bila je napuštena beba. Majka ju je, čim ju je po rođenju vidjela, ostavila jer je rođena potpuno crvena. Socijalni radnici su bili uvjereni da joj nikada neće naći dom, a onda su naišli Tina i njen muž. Mui je rođena sa, za to vrijeme, nepoznatim poremećajem a ljekari su otvoreno rekli Tini da djevojčici zdravlje rapidno propada. Ipak, Tina i suprug Rodž nisu odustajali od procesa usvajanja i tako je mala Mui sa tri godine dobila nove roditelje.

Godinama su njih dvoje upijali svaki njen pokret i dodir, uvjereni da su joj dani odbrojani, jer tako su im rekli i ljekari. A ne samo da je Mui i danas tu, već joj je i zdravstveno stanje bivalo sve bolje. Tek 2012. godine su njih troje saznali šta je uopšte sa njom – u pitanju je bio rijedak genetski poremećaj Harlekin ihtiozis, problem zbog koga samo u toku jedne noći izgubi kože koliko prosječan čovjek za dvije nedelje. Nakon toga, koža bi joj bila crvena, upaljena, ogoljena i sklona infekcijama.

Takvo stanje pratile su i brojne uvrede vršnjaka ali i odraslih ljudi. Na ulici bi je gađali, vrištali kad je vide i bježali. Ali Mui nije odustajala od namjere da živi kao i svaka druga djevojčica njenih godina. Naučila je kako da prividno savlada uvrede koje su joj upućene, a u sebi je godnama razmišljala o samoubistvu.

Pogledajte njenu priču:

A hrabra kakva jeste, Mui je uspjela da se izbori sa svima, i sa samom sobom, i danas je to jedna zadovoljna 23-godišnja djevojka, jedna od četvoro najstarijih koji su doživjeli “tolike” godine sa ovim poremećajem. Danas je ona autorka knjige “Djevojka iza lica”, a bavi se i ragbijem uprkos velikim ograničenjima koje ima zbog bolesti – Mui, naime, ne može da se oznoji, zbog čega joj se tijelo vrlo brzo pregrije. Ona, ipak, ne odustaje od ovog sporta.

Uz to, Mui radi i kao terapeut u ustanovi za osobe sa posebnim potrebama. I sve to pomoglo joj je da od tinejdžerke koja je razmišljala o samoubistvu postane samouvjerena mlada žena, svjesna svojih kvaliteta.

seharica247.site