Tuga, jad i čemer naroda sa Balkana

Zanimljivosti

Za vrijeme trajanja Svjetakog prvenstva u Kataru, normalni stanovnici Balkana navijali su za Hrvatsku i Srbiju, susjedne zemlje Bosne i Hercegovine. Srbija je, nažalost, ispala u grupnoj fazi takmičenja dok je Hrvatska izborila polufinale gdje je večeras izgubila od Argentine golovima Lea Messija i Alvareza.

Dakako, normalnim građanima zemalja bivše Jugoslavije je drago što je jedna mala reprezentacija sa 4.2 milijuna stanovnika uspjela doći toliko daleko dok je, sa druge strane, osobama sa malim kvocijentom inteligencije cilj bio isprovocirati građane drugih susjednih zemalja ili u najgorem slučaju, međusobno provociranje i prosipanje mržnje u BiH.

Veliki dio građana BiH navijao je za Hrvatsku protiv Brazila gdje je reprezentacija Hrvatske bila mnogo bolja i pobijedila nakon izvođenja jedanaesterca. Nakon te utakmice, građani Republike Hrvatske kao i veliki dio građana BiH uključujući Bošnjake i Hrvate iz BiH slavili su veliku pobjedu reprezentacije Hrvatske do trenutka kada se na internetu nisu pojavili video snimci gdje se vrijeđa Srebrenica ili u onom slučaju iz Širokog Brijega gdje se psuje Bosna i Hercegovina dok u isto vrijeme živi u toj zemlji i nosi državljanstvo te zemlje.

Onda su Bošnjaci odlučili da postanu kao pojedini Hrvati iz BiH.

Kako? Pa lako. U razdoblju između utakmice sa Brazilom i utakmice sa Argentinom dogodio se preokret u navijanju gdje Bošnjaci postaju isti kao nekolicina Hrvata iz BiH prilikom čega vrijeđaju Hrvate, psuju im i provociraju po Facebook komentarima. U međuvremenu ili nešto prije utakmice sa Brazilom iz Srbije neprestano dolaze uvrijedljive poruke na račun Bošnjaka i Hrvata.

Kakav je to narod, kakvi su to smradovi od naroda gdje mole Boga da se susjedu dogodi nešto loše. Kakav je to narod kad svi moraju biti isti smradovi (čast izuzecima) i ispoljavati mržnju prema drugima za vrijeme dok je bitan nogomet a ne usrana politika.

Probudite se i krenite živjeti normalnim životom bez da učite mlađu populaciju stanovništva o mržnji prema drugom narodu, drugoj vjeri.

gpmaljevac.com