Neviđena tragedija u Engleskoj: I četvrti dječak (6) preminuo je nakon pada u zaleđeno jezero

Crna hronika

Dječaci su u nedjelju propali u zaleđeno jezero. Spasioci su četvoricu dječaka izvukli, ali su trojica preminula u bolnici. Četvrti, najmlađi, dječak borio se za život, ali naposlijetku je i on, nažalost, preminuo

I četvrti dječak preminuo je u bolnici nakon što je s prijateljima upao u zaleđeno jezero u Solihullu u Engleskoj, prenosi The Sun.

Lokalna policija potvrdila je vijest o smrti šestogodišnjaka, te su uputili sućut obiteljima poginule djece.

Podsjetimo, nakon što su spasioci u nedjelju izvukli četvero djece iz ledenog jezera u Engleskoj nedaleko Birminghama, troje ih je preminulo u bolnici. Tri dječaka od osam, deset i jedanaest godina preminula su unatoč naporima liječnika, dok se najmlađi šestogodišnjak danima borio za život u bolnici.

Temperature su u nedjelju padale i do -10 stupnjeva Celzijusa. U Birminghamu je povremeno padao i snijeg.

Jedan od dječaka, Jack Johnson (10) izgubio je svoj život pokušavajući spasiti drugu djecu.

On je začuo vriskove svojih prijatelja i skočio u jezero kako bi ih spasio.

– Platio je najvišu cijenu za svoje herojstvo i preminuo je – poručila je njegova obitelj.

– Vidio je jednog kada propada kroz led u jezero i odmah je potrčao da ih spasi – rekla je Charlotte McIlmurray, teta hrabrog dječaka Jacka.

Od dječaka se na jezeru u ponedjeljak oprostila cijela zajednica. Jackovo herojstvo dirnulo je mnoge.

Na bdjenju je bio i policajac koji je golim rukama pokušavao razbiti led kako bi izvukao djecu van. Dan Hall (38) začuo je te večeri da se nešto zbiva na jezeru i odmah pohitao tamo. Rekao je kako je sestra jednog od dječaka vidjela kako propadaju u jezero.

– U vodi su sigurno bili barem 15 minuta. Prošlo je još 20 prije nego što su ih izvukli i odveli u bolnicu. Bilo je grozno – ispričao je potreseni policajac.

24sata.hr