Vatreni’ za broncu na – Maroko! Francuzi za zlato s Argentincima

Zanimljivosti

Francuska je zabila za rano vodstvo golom Hernandeza da bi pred kraj prvog dijela Maroko zaprijetio preko El Yamiqa. Marokanci su bili opasni u nastavku i prijetili, ali Francuzi su povećali vodstvo golom Muanija

90’+6′
Kraj utakmice.

Francuska je pobijedila Maroko te izborila finale s Argentinom, dok će se Hrvatska s Marokom boriti za treće mjesto SP-a.

90’+4
Dramatična situacija pred kraj prvog dijela. Fenomenalni Kounde spasio je Francuze u posljedni tren. Maroko je zaprijetio preko Ounahija, ali francuski branič sjajno se snašao.

90′
Igrat će se još šest minuta sudačke nadokande.

79′ GOL FRANCUSKA
Francuska je povećala vodstvo golom Muanija koji je prije minutu ušao u igru. Pucao je sa svega nekoliko metara i zatresao mrežu Maroka. Francuzi su sve bliže finalu, a Maroko prema Hrvatskoj.

Tek četvrti put u povijesti SP-a dogodilo bi se da dvaput iste reprezentacije igrat međusobno na istom turniru.

79′
Zamjena u redovima Francuske. Iz igre je izašao Dembele, a ušao je Muani. Kod Maroka je izašao Amallah, a ušao Ez Abde.

78′
Hamdallah je bio na rubu kaznenog prostora, dobro se riješio braniča te je ovoga puta pucao, ali nije bio dovoljno precizan te lopta odlazi lijevo od gola.

77′
Prema službenim podacima, na stadionu Al Bayt je 68.294 gledatelja.

76′
Hamdallah je prošao trojicu igrača, mogao je šutirati, ali na kraju mu je oduzeta lopta. Šteta za Marokance.

72′
Griezmann je izveo slobodan udarac nakon što je sudac svirao prekršaj Darija, Thuram je bio najviši u skoku, ali nije uspio dobro zahvatiti loptu glavom, te ona odlazi pored gola.

65′
Mijenjaju i Marokanci. Allah ulazi, a izlazi En-Nesyri. Zakaria je zamijenio Boufala.

64′
Zamjena u redovima Francuske. Iz igre izlazi Giroud, a ulazi Thuram.

60′
Dobra akcija Francuza. Brzo su se sjurili po lijevoj strani, Griezmann je proigrao Mbappea, no dignuo je pomoćni sudac zastavicu.

59′
Kylianu Mbappeu su se otkinule vezice na kopački nakon grubog starta Darija. Maroko se ne predaje te su sve opasniji.

54′
Imao je Maroko dvije fantastične prilike. Allah nije dobro zahvatio loptu, pucao je, ali promašio je. Nastavio se nalet Marokanaca, ali Konate je bio na pravom mjestu te očistio prijetnju u posljednji trenutak.

48′
Opasna situacija za Maroko u nastavku. Mbappe se sjurio prema marokanskom golu, nije uspio šutirati nego je uklizao te kopačkom udario u potkoljenice Bona koji je uhvatio loptu.

46′
Počelo je drugo poluvrijeme.

Mazraoui je izašao, a umjesto njega ušao je Allah.

45’+3′
Kraj prvog dijela.

Francuska i Maroko ponudili su sadržajno prvo poluvrijeme. Francuzi su bili dominantniji te su došli do ranog vodstva nakon gola Hernandeza nakon čega je Giroud tresao stativu. U završnici prvog dijela Marokanci su pokazali da se ne misle predati bez ispaljenog metka te su umalo izjednačili atraktivnim škaricama El Yamiqa.

45′
Četvrti sudac pokazao je još tri minute sudačke nadoknade.

44′
Odlična prilika za Maroko! El Yamiq je sjajno reagirao nakon kornera te atraktivno pucao škaricama, ali lopta je pogodila stativu. Dirao je to i Lloris. Bilo je to jako blizu.

43′
Sjajna rekacija Konatea nakon što se Ziyech sjurio i pokušao pucati, ali Francuz ga je spriječio i pravovremeno blokirao njegov udarac.

40′
Griezmann je izveo korner, ubacio, a na loptu je natračao Varane koji je nogom skrenuo loptu prema golu, ali udarac je proletio pored desne stative. Izgledalo je to kao uigrana kombinacija Francuza.

38′
Dobro raspoloženi Ounahi je glavni igrač Maroka večeras te drži vezni red.

36′
Velika prilika za Francusku! Mbappe je sjajno potegnuo i pucao, ali marokanska obrana bila je dobro postavljena te je lopta izbijena. Nalet Francuza se nastavio, desnicom je pucao Giroud, ali lopta je otišla lijevo od gola.

34′
Hernandez je sjajno proigrao Mbappea koji se sjurio po lijevoj strani, poslao loptu na rub kaznenog prostora gdje se našao Tchouameni i silovito opalio, ali nije bio precizan te je pogodio Girouda koji je bio u nedozvoljenoj poziciji. Žalio se Hernandez zbog prekršaja kojeg je napravio Dari nagazivši mu na nogu, ali sudac nije ništa svirao.

27′
Meksički sudac pokazao je žuti karton Boufalu. Na travnjaku je ostao ležati Hernandez te mu se ukazuje liječnička pomoć. Naime, više smo dojma da je faul trebao biti sviran Francuzima, a ne Marokancima koji su tražili penal.

21′
Evo nam i prve izmjene večeras.Kapetan Saiss je izašao, a umjesto njega ušao je Amallah.

17′
Francuska je sada zaprijetila. Nakon velike pogreške u zadnjem redu marokanske obrane. Giroud je sjajno tukao, ali zatresao je lijevu stativu.

15′
Iako gube Marokanci i dalje igraju strpljivo i čvrsto u obrani, prepustili su inicijativu Francuzima i prijete iz kontre. Ziyech je imao dobru priliku te je pucao s ruba kaznenog prostora, ali lopta odlazi desno od gola.

12′
Stadion Al Bayt većinom je ispunjen marokanskim gledateljima, a dio njih je navodno i dobio besplatne ulaznice, javlja nam naš repoter Tomislav Gabelić.

10′
Fenomenalna obrana Llorisa. Ounahi je odlično tukao u desnu stranu s ruba kaznenog prostora, ali francuski golman pravovremeno je reagirao.

5′ GOL FRANCUSKA
GOOOL! Francuska je došla do ranog vodstva nakon što je Hernandez dobro reagirao i pokupio loptu na odbijanac unutar kaznenog prostora te pucao po sredini gola i zatresao mrežu Maroka.

Marokanci su morali mijenjati u zadnji tren te je umjesto ozlijeđenog stopera Aguerda ušao Dari.

1′
Počela je utakmica.

Glavni sudac je Cesar Arturo Ramos.

24sata.hr