Evo Kako Otkloniti Loš Zadah I Nakon Pranja Zuba: Ovaj Trik Će Vas Spasiti

Zanimljivosti

Evo kako otkloniti loš zadah i nakon pranja zuba: Ovaj trik će vas spasiti

Operete zube ali i dalje osjećate loš zadah, evo šta je razlog

Provjerite da li imate ovo u ustima

Često se sekret iz krajnika, hrane koja se taloži u krajnicima može taložiti u grlu, a kao posljedica učestalih upala krajnika stvara se kamenje. Obratite se svom ljekaru i provjerite da li je razlog zadaha upravo ovo.

Uzrok su loše bakterije

Usta su dom loših bakterija koje se gomilaju samo na zubima, nego i na jeziku. Jedna od njih je Helicobacter Pylori, jedan su od glavnih uzroka lošeg zadaha. On živi na jeziku, pa svaki put kada perete zube četkicom pređite preko zuba.

Pijte više tekućine

S obzirom na to da bakterije bujaju u suhim ustima,konzumirajte više tečnosti. Ako ni čišćenje zuba niti jezika ne pomognu,može biti i u dišnim putevima ili u želucu. Loš zadah, može se samo prikrit žvakačim gumama. Bomboni i žvakaće gume su kratko riješenje za loš zadah Neugodan zadah stvarno je problematična stvar jer nas koči u svakodnevnom životu u komunikaciji sa drugim ljudima, onako kako bi smo željeli.

Stoga vam predlažemo prirodan lijek koji će vas riješiti lošeg zadaha!

Napitak protiv lošeg zadaha

Sastojci

– 2 limuna
– 1/2 kašika meda

– 1/2 kašika cimeta u prahu
– 1 kašika tople vode

Priprema:

Cimet i med stavite u posudu, zatim dodati toplu vodu, i sve dobro izmješati kako bi se med rastopio. Zatim sok od 2 isjeđena limuna dodajte, nakon čega smjesu koja je dobro pomješana stavite u frižider!

Primjena:

Kad osjetite neugodan zadah,uzmite kašiku smjese i progrgljajte je u ustima, te prigutajte, te kada god osjetite potrebu, vi to učinite.

(Narodnamuzikauzivo.com)