Pobegla glavom bez obzira jer je gej: Potresna priča katarske princeze koja nije htela da se uda za rođaka

Zanimljivosti

Ceo svet je bio u dilemi kako će se lokalne vlasti ophoditi prema seksualnim manjinama tokom Svetskog prvenstva u Kataru, s obzirom na njihove stroge anti LGBTIQ+ zakone.

Zbog pomenutih razloga jedna katarska princeza je završila u bekstvu iz zemlje nakon što je objavljeno da je drugog pola. Kako je objavio list „Tajms of London“, a preneo čuveni „Njujork Post“, ona je član vladajuće porodice Al Tani, a u izjavi policiji je navela zbog čega se odlučila na beg u Britaniju.

„Rođena sam kao žensko, ali sam iznutra muško. Ako ste gej ili trans u Kataru, to može da vas košta života. Katar je po tome striktan“, rekla je ona, između ostalog.

U dokumentima koji su procurili piše da je princeza, odnosno princ, pobegla u Veliku Britaniju 2015. godine i tamo se krila, odnosno krio, zajedno sa svojom devojkom. U izjavi koja se daje pri podnošenju zahteva za azil, istakla je da je bila „previše depresivna, jer nije mogla da bude to što jeste“.

„Osećala sam se kao da mi je život smeće. Nikada nisam želela da se udam za svoje rođake, kao ostatak familije. Žao mi je kroz šta moja braća moraju da prođu, uplašena sam“, rekla je ona.

Podsetimo, nekoliko fudbalskih reprezentacija nije smelo da nosi traku „One Love“ na Mundijalu, koja pruža podršku LGBTIQ+ populaciji.

nova.rs