Gazzetta: Hrvatska je jedan od najgorih protivnika koji vas može dopasti na putu do titule

Region

Hrvatska je mala, ali ponosna. Ona ne pjeva i ne pleše, ona trči i ne popušta. Oni se bore više nego zabavljaju. U nokaut rundi ta se momčad pretvara u bojni brod, piše talijanski list La Gazzetta dello Sport

Hrvatska nogometna reprezentacija ponovno je potvrdila da je majstor za penale nakon povijesne pobjede nad moćnim Brazilom. ‘Vatreni’ su primili gol u pred kraj prvog produžetka da bi u 117. minuti nakon sjajne asistencije Oršića za izjednačenje zabio Petković i donio Hrvatskoj penale.

U njima su svi hrvatski pucači bili precizni (Vlašić, Majer, Modrić i Oršić), Livaković je obranio Rodrygu, dok je Marquinhos pogodio vratnicu.

Brojni svjetski mediji pisali su o velikoj pobjedi Hrvatske nad Brazilom, a talijanski list Gazzeta dello Sport također je imao same riječi hvale.

“Hrvatska je mala, ali ponosna. Ona ne pjeva i ne pleše, ona trči i ne popušta. Oni se bore više nego zabavljaju. Hrvatska je jedan od najgorih protivnika koji vas može dopasti na putu do titule. U nokaut rundi ta se momčad pretvara u bojni brod”, piše talijanski list La Gazzetta dello Sport.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Argentine koja je pobijedila Nizozemsku u četvrtfinalu također nakon raspucavanja penala. Utakmica je na rasporedu u utorak od 20 sati.

24sata.hr