Maroko je u polufinalu Svjetskog prvenstva! Ronaldo i ekipa idu kući u Portugal

Zanimljivosti

Fudbalska reprezentacija Maroka plasirala se u polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru pobjedom nad Portugalom u trećoj utakmici četvrtfinala.

Protivnik Marokanaca će biti pobjednik iz utakmice koja počinje u 20 sati, a igraju Engleska i Francuska.

Sjajan je bio Maroko pogotovo u prvom poluvremenu. Iako posjed lopte nije bio na njihovoj strani, napadali su Portugalce, a sve su krunisali pogotkom u 42. minuti kada je En Nesyri nadskočio Costu i glavom je pogodio za 1:0.

Početak drugog poluvremena Ziyech je poslao oštru loptu iz slobodnjaka u peterac, Marokanci su se nagurali pred Costu koji nije vidio loptu, ali se sjajno našao i odbranio. No, odbio je loptu u El-Yamiqa od kojega se odbila malo kraj stative. Malo je nedostajalo da Maroko zabije i drugi gol.

Portugalci su imali veliku šansu u 58. minuti. Otavio je odlično ubacio u sredinu, Ramos je nadskočio Darija, ai je glavom pucao pored gola

edan od najvažnijih igrača Maroka Hakim Ziyech je u 78. minuti ostao ležati na terenu i prekinuta je igra, a nakon izmjene je napustio teren.

Golman Maroka večeras je bio fenomenalan. U 90. minuti Bono brani Ronaldu.

Sudija je odlučio da se igra još osam minuta, a u sudijskoj nadoknadi Maroko ostaje bez jednog igrača. Cheddira je dobio dva žuta kartona u razmaku od dvije minute.

radiosarajevo.ba