Bračni par se odlučio na treće dijete, a dobili su najveće iznenađenje

Zanimljivosti

Bračni par se odlučio na treće dijete, a dobili su najveće iznenađenje koje nitko ne bi mogao ni sanjati. Žena je zatrudnjela s petorkama!

Kad su Amy i Chad Kempel htjeli osnovati obitelj, početak im nije bio nimalo lagan. Nakon dvije godine bezuspješnih pokušaja začeća, Amy se podvrgnula inseminaciji i postupak je bio uspješan, zatrudnjela je s blizancima – dječacima.

Nažalost, trudnoća je završila prijevremenim porođajem u 22. tjednu. Dječaci Marshall i Spencer rođeni su živi, ali nisu bili dovoljno razvijeni da bi preživjeli.

Slomljeni roditelji nisu odustali od želje za djecom i pokušali su ponovno i dobili su kćer Savannah, a dvije godine nakon nje, kćer Avery.

No svatko tko je doživio spontani pobačaj ili gubitak djeteta tijekom ili na porodu, zna da trudnoća više nije ista.

“Nakon gubitka Marshalla i Spencera, prije nego se rodila naša najstarija kći Savannah, promijenio se moj doživljaj trudnoće. Kad smo pokušavali ponovno dobiti dijete, bila sam nervozna svaki dan. Hoću li izgubiti bebu danas? Hoće li se roditi prijevremeno? Nisam mogla uživati u trudnoći i cijelom procesu čekanja djeteta…”, rekla je Amy no kako su Savannah i Avery odrastale, došlo je vrijeme da odluče hoće li pokušati ići na treće dijete.

Žena je htjela da stanu na dvoje djece, no muž je htio još jedno
Amy je naginjala tome da ostanu na dvoje djece, ali Chad je jako htio još jedno dijete.

“Puno sam bila sama sa starijom kćeri jer sam mama kućanica, a kad smo dobili drugo dijete, preko dana bila sam u manjini. Više nisam imala toliko vremena s njom pa sam osjećala krivnju, osjećala sam se depresivno jer teško je biti mama s bilo kojim brojem djece. A uz sve pokušaje da zatrudnim i pobačaje, bilo mi je OK da imam dvoje djece”, rekla je.

No par se ipak odlučio na treće dijete, a dobili su najveće iznenađenje koje nitko ne bi mogao ni sanjati. Amy je zatrudnjela s petorkama!

“Odmah smo pomislili kako će njeno tijelo iznijeti trudnoću od petero, ako nije mogla iznijeti dvoje do termina… Bili smo prestravljeni”, rekao je Chad. Pronašli su najbolje liječnike kako bi pomogli Amy da održi trudnoću što dulje.

Amy je rodila petorke u 27. tjednu
“Kad smo razmišljali o krajnjem cilju, bili smo spremni na realnu situaciju da možda nećemo donijeti kući sve bebe”, rekla je Amy. Nasreću, Amy je rodila petorke u 27. tjednu, a bebe su tada bile 63 dana na neonatologiji.

Roditelji isprva nisu mogli vjerovati, ali tada su vidjeli da bebe napreduju i shvatili da će kući donijeti pet zdravih beba: Lincolna, Noelle, Graysona, Prestona i Gabriellu.

Deveteročlana obitelj preselila se iz Kalifornije u Idaho, a majka kaže da dan po dan uče kako biti roditelj petero djece iste dobi plus dvije starije kćeri. Nemaju baš puno vremena za sebe, a brinuti o velikoj obitelji je i financijski vrlo zahtjevno.

Velike sestre nisu još dovoljno velike da pomažu, ali jako su ponosne na mlađu braću i seke. Savannah svima priča da imaju petorke kod kuće.

“Jedva čekam obiteljske godišnje odmore, odlazak na bazen, božićna jutra kad će razumjeti što je Božić i kad ih oblačimo za crkvu. Mislim da je ovo odlično, kao da živimo u bajci. Volim sve to”, rekao je Chad za Parents.com.

novizivot.net