MORH je objavio fotografije MiG-a: ‘Prevozimo ih u Zagreb na analizu. Istraga se nastavlja’

Zanimljivosti

Avion MiG-21 srušio se nedaleko Voćina prije dva dana. Nakon nesreće pristupilo se traganju za ostacima zrakoplova koji su i locirani te su nakon provedenog očevida izvučeni i prevoze se u Zagreb

Dijelovi aviona MiG-21 koji se srušio prije dva dana izvučeni su i cestovnim putem prevoze se do Zagreba, izvijestio je MORH u priopćenju u četvrtak.

MiG-21 Hrvatskog ratnog zrakoplovstva srušio se u utorak na području Virovitičko-podravske županije nedaleko Voćina tijekom jutarnjih sati, a u izvlačenju ostataka srušenog zrakoplova sudjelovali su pripadnici Zapovjedništva za potporu sa sredstvima za prijevoz i utovar (dizalice, kamioni i labudice).

– Nakon pada aviona MiG-21, na terenu su odmah angažirane operativne snage sustava civilne zaštite te su se u operaciju traganja i spašavanja pilota uz pripadnike Hrvatske vojske uključile i ostale sastavnice sustava Domovinske sigurnosti: Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite, vatrogasci, Hrvatska gorska služba spašavanja, MUP, kao i lovci te lokalna zajednica koja je ustupila svoje prostore za rad i boravak osoba uključenih u operaciju. Piloti su pronađeni u rekordno kratkom roku te su medicinski zbrinuti zahvaljujući brzoj reakciji svih službi uključenih u potragu. U navedenim aktivnostima na terenu od 6. do 8. prosinca bilo je angažirano ukupno oko 200 osoba – napisao je MORH.

Dodaju da se nakon nesreće pristupilo traganju za ostacima zrakoplova koji su i locirani te su nakon provedenog očevida koje je provelo nadležno Državno odvjetništvo uz stručnu potporu pripadnika Kriminalističke Vojne policije izvučeni i prevoze se u Zagreb gdje će se nastaviti istraga i provoditi daljnje analize.

24sata