NOVAK ĐOKOVIĆ: Otac je na sto stavio 10 maraka i rekao “Ovo je sve što imamo”

Region

Đoković pričao za Njujork tajms o trnovitom putu do vrha.

Novak Đoković u Melburnu protiv Rodžera Federera igra polufinale Australijan opena. Jubilarni 50. susret Srbina i Švajcarca izaziva veliku pažnju teniskog sveta, a Novak je pred meč dao i veliki intervju za Njujork Tajms u kojem se dotakao i najtežih trenutaka života.

Poznato je da su Novak i njegova porodica prošli put od trnja do zvezda, i da je otac Srđan žrtvovao gotovo sve ne bi li njegov sin uspeo u tenisu. Novakov otac je pričao kako je zajmio novac od zelenaša, samo da bi mogao da obezbedi sinu pristojne uslove da može da se razvija i da talenat koji ima ne bude protraćen.

Đoković se prisetio i jednog momenta koji mu je ostao urezan u sećanju.

– Deset nemačkih maraka, pamtim 10 nemačkih maraka – počeo je Novak, a zatim nastavio.

– Ovo je sve što imamo. Otac Srđan je tada izgovorio to uz 10 maraka koje su tu bile. A onda je rekao da više nego ikada moramo da se držimo zajedno i prođemo kroz ovo i da smislimo put. To je sećanje koje će mi zauvek ostati urezano. Veoma uticajan trenutak za moj život, za sve naše živote – rekao je Novak Đoković, koji je opisao i kako izgleda njegova jutarnja rutina sa suprugom Jelenom u Monte Karlu.

Rano se budimo, vodim sina u školu, tako da ujutru pripremamo sokove u kuhinji, pa gledamo izlazak sunca, izgrlimo se, pevamo i onda radimo malo i jogu.

Opisao je i kako mu se pogled na tenis promenio nakon što je dobio decu.

– Svi pričaju o peharima, rekordima, istoriji i zaista se osećam blagosloveno što sam u poziciji da se o tome priča. Zahvalan sam zbog karijere koju imam, ali je za mene tenis sada više platforma nego opsesija za individualna dostignuća.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Ipak, i dalje ima glad za pobedom i prvim mestom, do kojeg može da dođe ukoliko odbrani titulu u Melburnu.

– Prva pozicija je nešto što je konstantno svima želja, želite da napredujete i da budete sve bolji i bolji. Rodžer je dosta pričao o tome i rekao bih da se mnogi sportisti slažu sa tim. Stagnacija je korak nazad – poručio je Đoković.

– On je jedna od veoma uticajnih osoba u mom životu, omogućio mi je da dođem do svih tih spoznaja. Ako stvari posmatrate iz šire perspektive, to je veoma zanimljivo u smislu razumevanja šta je sledeći korak u životu. Večno ću mu biti zahvalan na tome – zaključio je Đoković.

telegraf.rs)