Izbacili smo i Japance! Livaković odveo Hrvatsku u četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Katru

Region

Hrvatska je, kao i na SP-u u Rusiji, prošla osminu finala zahvaljujući boljem izvođenju jedanaesterca

ČETVRTA SERIJA
Livakoviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiić. Treća obrana Livakovića. Sada je skinuo i Yoshidi, pa će Pašalić pucati za četvrtfinale SP-a.

I pogodio jeeeeeeeeeeee. Mario Pašalić zabio za četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

TREĆA SERIJA
Može li Livaković obraniti i Asanu? Ne možee. Šteta, nema veze.

Za nas će pucati Livaja. Idemo, Marko. Neeeeeeeeeee. Nonšalantno je pucao Livaja i promašio. Japanci su smanjili zaostatak.

DRUGA SERIJA
Mitoma će biti drugi izvođač za Japan!

Liviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Nova obrana Livakovića. Nevjerojatnooooooooooooo.

Brozović sigurannnnnnnnnnn.

PRVA SERIJA
Japanci pucaju prvi, Minamino protiv Livakovića.

Livakoviiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiić. Obranio je hrvatski golman prvi penal.

Vlašiiiiiiiiiiiić. Nikola zabija s druge strane. U vodstvu smo!

PENALI
Stotinu i dvadeset minuta utakmice je iza nas. Penali će odlučivati pobjednika! Sretno, Livi, sretno izvođači!

120′
Majeeeeeeeeeeeeeeeeer. Jaooooooooooo, desnom nogom je pucao sada Lovro. Šteta…

116′
Žuti karton za Barišića. Bolje to nego kontra, definitivno.

115′
Dobro je. I ovo smo preživjeli. Nekako kao da se samo čekaju penali… Nitko ne želi preuzeti prevelik rizik.

106′
Zadnje zamjene napravio je hrvatski izbornik. Livaja i Oršić ulaze, a izlaze Perišić i Budimir, koji je u igru ušao u 62. minuti!?

Prvi produžetak gotov, kratki predah i utakmica se nastavlja…

105′
Uh, teško smo sada živjeli! Livaković obranio snažan udarac Mitome nakon čega su Japanci još imali nekoliko prilika iz odbijanaca. Moramo izdržati.

102′
Utakmica je razbijena, nema tu kvalitetnih ideja i prilika. Treba ostati koncentriran.

98′
Mijenja Dalić. Modrić i Kovačić izlaze iz igre, a ulaze Majer i Vlašić. Ne može kapetan više, moraju povući mlade snage.

94′
Ostao je ležati Pašalić nakon sudara u skoku s jednim od Japanaca, no čini se da će sve biti u redu.

91′
Krenuli su produžeci. Još jednom, sretno, ‘vatreni’!

PRODUŽECI
Idemo u produžetke! Podsjetimo, u Rusiji smo do finala došli nakon što smo svaku utamicu igrali produžetke, pa ako tako treba biti, neka bude! Rusima smo zabili u 101. minuti (Vida), a Englezima u 109. minuti (Mandžukić).

90′
Četiri minute nadoknade.

90′
Mateo Kovačić vlasnik je prvog žutog kartona na utakmici. Modriću i Lovrenu, podsjetimo, prijeti neigranje četvrtfinala ako danas ‘požute’.

87′
Perišić na Pašalića, ali ništa. Moglo je ovo biti jako, jako opasno…

85′
Šteta. Dobro su ovo kombinirali Perišić i Kovačić, no pobjegla je Ivanu lopta izvan granice terena. Do kraja utakmice ima još pet minuta plus sudačka nadoknada. Podsjetimo, još ni jedna utakmica na ovom SP-u nije otišla u produžetke.

76′
Perišiiiiiiiiić. Odlično je Budimir ukrao loptu Japancima, a onda se potom nudio Perišiću s lijeve strane, no Perišić je to odlučio sam riješiti. Njegov opasan udarac završio je u bloku. Imat ćemo korner.

75′
Treća promjena kod Japanaca. Sakai je zamijenio Kamadu.

74′
Izrodila se dobra prilika za centrašut nakon što je Brozović otvorio prostor za Juranovića, no Pašalić nije bio precizan. Šteta.

68′
Nova promjena u redovima Hrvatske, Kramarić je napustio travnjak, Pašalić je unutra.

66′
Budimiirrrrrrrr. Za malo! Kramarić je tu pucao s ruba šesnaesterca, sretno nam se odbila, no njegov udarac odlazi pokraj gola. Idemo dalje!

64′
Mijenjaju i Japanci, Nagatomo i Maeda ‘out’, Mitona i Asano ‘in’.

63′
Modriiiiiiić. Uh, već smo vidjeli ovo u golu, no Gonda spašava Japance. Bravo Luka, bravo Hrvatska. Idemo po preokret.

61′
U naletu smo! Mogli smo sada i do potpunog preokreta, a Dalić se odlučio na prvu zamjenu. Budimir je zamijenio Petkovića.

55′
Ma, bravooooooooooo. Goooooool. Izjednačili smo protiv Japana! Odličan centrašut Lovrena i savršen udarac glavom Ivana Perišića za izjednačenje. Bio je to njegov 33. gol za hrvatsku reprezentaciju. Idemooooooooooooo

52′
Petković pada nakon centaršuta Barišića, no američki sudac pokazuje da nema govora o najstrožoj kazni. Vrše naši pritisak, no od svega čini se ništa.

48′
Krenulo je drugo poluvrijeme. Dalić nije ništa mijenjao…

46′
Krenulo je drugo poluvrijeme. Dalić nije ništa mijenjao…

Kraj prvog poluvremena! Nije dobro, gubimo od Japana, a još više boli činjenica da je to zasluženo jer su ‘vatreni’ pali pretkraj prvog poluvremena i Japanci su to iskoristili. Naravno, ništa još nije gotovo, pred nama je još 45 minuta. Hrvatska je u prošlosti pokazala da se može izvući iz teških situacija, nadajmo se da će se i sada.

44′
I evo ga, Japanci su zabili, točnije Maeda. Trajala je kratko VAR provjera, ali pogodak je priznat.

41′
Najveća prilika za Japance na današnjoj utakmici. Sjajno su iskombinirali sada Japanci, a spasio nas je samo loš udarac Kamade. Japanci i dalje bolji…

38′
Sada smo definitivno u fazi utakmice u kojoj Japanci dominiraju. Je li plan izbornika prepustiti malo loptu protivniku i onda eventualno iskoristiti neku grešku, tek ćemo saznati… No, ovo nije ono što navijači Hrvatske žele gledati. To je sigurno.

29′
Gol u japanskoj mreži visi u zraku. Dobro igramo, vidi se da smo bolji. Moramo to i ‘inkasirati’…

26′
Kakvu smo sada propustili priliku! Sjajno je Gvardiol vidio utrčavanje Petkovića, koji je zakomplicirao… A imao je Kramu na desnoj strani.

23′
Gvardiol je ostao ležati na podu, čini se da je dobio u nezgodno mjesto, ali bit će sve u redu s našim ‘ministarom obrane’…

20′
Ali evo sada i dobre reakcije Livakovića. Ito je probio Barišića bez problema, no ‘jedinica’ Hrvatske hvata tu loptu. Bravo, Livi.

13′
Uh, sada je bilo opasno pred našim golom. Stigla je u naš šesnaesterac prizemna, brza lopta s desne strane. Japanci srećom nisu uspjeli zatvoriti, Juranović je uspio to nekako izbiti izvan igre pod prekršajem, a Livaković ponovno nije bio najsigurniji svojom reakcijom.

8′
Jaooooooo, kakva prilika za Hrvatsku. Perišić je ukrao loptu Tomiyasuu i gađao suprotni kut iz blizine, ali spašava ih golman Gonda!


Dobro sada naši kontroliraju loptu. Othrvali su se početnom pritisku Japanaca što je najvažnije. Idemo nešto napraviti prema naprijed.

2′
Uh, odmah nesigurnost pred našim golom nakon čega su Japanci dobili korner, brzo su to izveli i skoro nam zabili.

1′
Utakmica je počela. Hrvatska ima prvi napad na utakmici. Sretno, ‘vatreni’!

BARIŠIĆEV DEBI
Borna Sosa otpao je zbog viroze pa će Borna Barišić danas protiv Japana debitirat ina Svjetskom prvenstvu.

– Čekao sam ovo cijeli život, spreman sam. Japanci? Puni su energije, veliki trkači, imaju znanje i kvalitetu. Pobijedili su Nijemce i Španjolce, ali mi vjerujemo u sebe. Analizirali smo sve i svašta, ali ne bih o tome prije utakmice. Jako kvalitetna ekipa koja želi i koja je organizirana, ali mi ulazimo u utakmicu s puno samopouzdanja i vjerujemo u uspjeh danas.

24sata