Došla Iz Škole S Kašljem, Narednog Dana Preminula: Očajan Hasan, Otac Male Hane Koja Je Iznenada Umrla Iznio Potresne Detalje

Crna hronika

Njen otac Hasan (37) rekao je da se Hana uvijek smijala.

Otupeli smo, ne znamo šta da radimo – rekao je otac.
Nakon Hanine smrti, sprovedena je multiagencijska revizija. Širom Velike Britanije šestoro djece umrlo je od invazivnog oblika bakerijske infekcije Strep A u posljednjim mjesecima, piše BBC.

Strep A infekcije su obično blage, uzrokuju bolest u rasponu od upale grla do šarlahne groznice, ali se mogu razviti u ozbiljniju invazivnu infekciju streptokokom grupe A (iGAS).

Hasan je rekao da je njegova porodica “traumatizovana i očajna”. On je rekao da je njegova kćerka došla iz škole u četvrtak, 24. novembra sa blagim kašljem. Međutim, do večeri joj se kašalj pogoršao.

Dok se mučila sa spavanjem, dao joj je antihistaminik i inhalator u nadi da će se osjećati bolje ako “odspava”.

Međutim, kada se porodica probudila, Hanino stanje se nije popravilo, zbog čega ju je otac odveo kod ljekara, koji joj je prepisao steroide.

Oko 20 sati tog dana, Hasan je otišao na posao kada ga je supruga Salah pozvala i rekla da je Hana prestala da se pomjera.

Odmah je otrčao kući i pozvao policiju.-Počeo sam sa oživljavanjem na krevetu, ali nisam uspio da je povratim – rekao je otac, gledajući u prazan krevet kćerke.
Poslije pola sata od dolaska Hitne pomoći, Hana je proglašena mrtvom.

Nemam sve informacije na raspolaganju tako da ne mogu da sudim. Nadam se da je sve ispravno ispitano i provjereno – rekao je on.
On rekao da želi da bude miran da je sve urađeno kako treba.

Ako je to tačno, onda ne mogu nikoga da krivim”, rekao je otac.
Zajednica u Penartu okupila se kako bi iskazala podršku porodici. Učiteljica Osnovne škole Viktorija, u koju je išla Hana, posjetila je porodicu.

Hana je sahranjena u petak, a sahrani je prisustvovao veliki broj ljudi, što prema riječima njenog oca govori koliko je njegova kćerka bila voljena.

Nakon smrti, bit će sprovedena proceduralna revizija neočekivane smrti u djetinjstvu.

Javno zdravlje Velsa je pisalo školama i vrtićima u Velsu kako bi podiglo svijest o simptomima i potencijalnim komplikacijama šarlaha nakon porasta slučajeva šarlaha u Velikoj Britaniji.

Također je poslato upozorenje ljekarima opšte prakse, dječjim ljekarima i odjeljenjima hitne pomoći da obavijeste javno zdravlje o svim novim slučajevima.

glasregije.com