Pošteni beskućnik vratio izgubljenu torbicu djevojci, a ona mu se odužila na divan način

Zanimljivosti

Pošteni beskućnik je vratio torbicu djevojci koja ju je izgubila. Umjesto da kopa po njoj, ovaj beskućnik je počeo tražiti tragove.

U današnje vrijeme kada upalite TV i pogledate vijesti, svijet se čini hladnim.

Zbog toga je lako o ljudima pretpostaviti da imaju loše namjere. Kada je Daisy Owen izgubila svoju torbicu u noćnom izlasku s prijateljicama, odustala je od pomisli da će ju ikada pronaći. Ili ju je netko pronašao i ukrao sve (1.500 kn u gotovini, ključevi, vozačka i iPhone) ili ju je netko vidio i pomislio „Ne tiče me se to“.

No Daisy je bila u krivu.

Paul Calderbank je beskućnik i nema nikakav novac, no kada je naišao na izgubljenu torbicu, učinio je nešto neuobičajeno. Umjesto da kopa po torbici, Paul je počeo tražiti tragove. Tko je vlasnik torbice? Još važnije, kako ju vratiti vlasniku?

Počeo je hodati ulicom i ispitivati ljude jesu li izgubili torbu, no morao je biti oprezan, jer da ga je policija uočila, mislili bi da ju je ukrao. A nije htio da netko slaže i kaže da je torbica njegova, pa je bio oprezan i napisao pismo.

Nisam htio nikome reći jer bi mi slagali i rekli da je njihovo. Ne mogu vjerovati nikome, bio sam zabrinut da se ne bi mislilo da sam ju ukrao.“

Želim pronaći pravog vlasnika i osobno mu vratiti torbicu, jer sada sam poštena osoba. Osjećam se dobro čineći pravu stvar, i u torbici je novac, ali nisam uzeo ni novčića.“

Paul je nekako saznao gdje Daisy živi i hodao je kako bi ju pronašao, kada je naletio na njezinu prijateljicu. Prijateljica je kontaktirala Daisy putem Facebooka i ona je došla pronaći muškarca.

„Ovaj čovjek je prošao sve živo. U subotu je pronašao moju izgubljenu torbicu i zadnja dva DANA hoda okolo i pokušava me pronaći i pokušao je doći do mene osobno kako bi mi vratio torbicu!“ napisala je na Facebooku.

Daisy je rekla kako joj je Paul obnovio povjerenje u čovječanstvo. Kako bi mu se odužila, pokrenula je GoFundMe stranicu u nastojanju da se skupi dovoljno novca kako bi se Paulu unajmio stan.

To pokazuje kako se dobrota isplati i kako o ljudima ne treba suditi unaprijed.

novizivot.net