Organi njegove kćeri spasili su život mladoj ženi, a onda se dogodilo nešto neočekivano

Zanimljivosti

Organi njegove kćeri spasili su život mladoj ženi, a onda se dogodilo nešto neočekivano u životu oca preminule djevojke.

Diana Donnarumma Kreher (28) razboljela se od teškog zatajenja crijeva. Bolest je u potpunosti odredila njezin svakodnevni život punih osam godina. U samo devet mjeseci prošla tri teške operacije. Trebalo ju je hraniti na poseban način. Jedino rješenje bila je transplantacija.

Transplantacija crijeva
Donator organa bila je Heather Donnelly, mlada žena koja je doživjela strašnu prometnu nesreću u San Antoniju u Teksasu. Išla je prijateljici na rođendan.

Imala je 26 godina, nekoliko mjeseci prije smrti je magistrirala. U budućnosti je željela raditi s djecom.

“Bilo je puno djece na njenom sprovodu. Bilo je to jednostavno nevjerojatno za svu dječicu koja su iz vrtića došla na njezin sprovod. Bilo je jednostavno nevjerojatno”, rekao je Daniel Donnelly, Heatherin tata. Organi ove 26-godišnjakinje spasili su živote osmero ljudi, uključujući i Dianu.

Šansa za ljubav i novi život
Operacija transplantacije crijeva trajala je osam sati. Doktori su rekli da će Diana morati uzimati lijekove do kraja života kako bi spriječila odbacivanje presađenog organa. Žena se svakim mjesecom osjećala sve bolje i bolje. Dvije godine nakon operacije, upoznala je svog budućeg supruga. Rado je prihvatila Conlanov prijedlog. Ipak, odlučila je da ovaj sretan i poseban dan vjenčanja želi proslaviti s nekim drugim.

Putem pisma obratila se Heatherinom tati. Nije bila sigurna hoće li dobiti povratnu informaciju. Donacijski centar je kontaktirao Daniela. Čovjek je primio pismo i dogovorio sastanak s Dianom za telefonski razgovor, a potom i sastanak.

Tada je 28-godišnjakinja saznala da je Heather prije smrti donijela odluku donirati svoje organe nekom drugom kome je potrebna pomoć. Djevojka je preminula nekoliko dana prije vjenčanja.

“Želio bih s tobom prošetati do oltara”
Daniel je bio samohrani roditelj i više nije imao priliku otpratiti kćer do oltara. Diana ga je pitala želi li on to učiniti za nju.

“Nazvala me i rekla da bi me htjela nešto pitati, ali da se ne uvrijedim. Rekao sam ne, samo naprijed. Pitala je: “Biste li htjeli prošetati dio puta do oltara sa mnom?’ Odgovorio sam da ću biti počašćen”, prisjetio se Daniel.

U Salvatore Hospitality u Buffalu, Daniel je uveo Dianu u glavnu dvoranu gdje se održavala ceremonija vjenčanja. Dok je Diana hodala do oltara s Danielom, nije mogla prestati se smiješiti. Kada je došlo vrijeme da ju Daniel preda njezinom tati, oni su se zagrlili, a Diana je skoro zaplakala. U tom trenu su svima bile oči pune suza. Udala se za svog voljenog, 30-godišnjeg Conlana Krehera.

“Prvi put kad me on (Daniel, Heatherin otac) vidio u mojoj vjenčanici, briznuo je u plač”, kaže Diana. “Kad sam vidjela kako plače, i ja sam počela plakati. Jako mu nedostaje Heather i trpi ogromnu bol zbog njezine odsutnosti. Rekao je da mu je čast ispratiti me do oltara i da je sretan što sada ima još jednu kćer.”

“Smrt je tragedija, ali transplantacija je svjetlo usred tragedije”
Diana ističe kako bez odluke 26-godišnjakinje ne bi mogla doživjeti ovaj poseban trenutak. Na dan vjenčanja bila je uzbuđena, sretna, ali je i razmišljala o Heather koja se nije mogla udati za ljubav svog života.

“Smrt je tragedija, ali transplantacija je svjetlo usred tragedije. Transplantacija mi je omogućila život kakav nisam mislila da ću imati”, objašnjava Diana.

“Nadam se da će ljudi shvatiti snagu doniranja organa. Bez Heatherine odluke danas ne bih bio ovdje. Svaki dan živim prisjećajući se osobe koja mi je spasila život”, rekla je.

Transplantacija je Diani dala novi život kakvog prije nekoliko godina ne bi ni pomislila. I premda se i danas bori s mučninama te pije lijekove za imunitet, zahvalna je za svaki proživljeni dan.

novizivot.net