HOROR U GORAŽDU: Predstavio se kao prodavac računara, a onda braću počeo ubadati nožem

Region

Danas se u Goraždu dešavala prava drama kada je jedna osoba nožem napala dvojicu muškaraca, nanijevši pri tome jednom od njih teške tjelesne povrede opasne po život.

Kako saznaje Klix.ba iz pouzdanih izvora, sve se odigralo danas oko 18 sati u ulici 16. Muslimanska brigada u Goraždu.

NN lice je pozvonilo na vrata porodične kuće u kojoj žive braća koja su napadnuta. Kada je mlađi brat (2002. godište) otvorio vrata NN lice se predstavilo kao prodavač računarske opreme. Pozvao je brata i nakon toga su napadnuti nožem”, kaže naš izvor.

Kako nam je ispričao, mlađi brat zadobio je lakše povrede u vidu posjekotine na natkoljenici i otpušten je na kućno liječenje.

“Stariji brat zadobio je teške tjelesne povrede, presječene su mu arterije na ruci i dobio je ubodnu ranu u predjelu ramena”, dodaje naš izvor. Naveo je da su braća uspjela nekako zatvoriti vrata kuće, no napadač je tada izvadio pištolj.

“Počeo je prijetiti i lupati pištoljem po vratima, no braća su tada pozvala policiju nakon čega je napadač pobjegao udaljivši se u nepoznatom pravcu”, ističe naš izvor.

Kako saznajemo, za napadačem je pokrenuta opsežna potraga, a kompletan sektor policije je na terenu.

“Obaviještene su i okolne stanice. Za napadačem koji, prema opisu, ima plavu kosu i visine je između 180 i 185 centimetara intenzivno se traga. On se sumnjiči za krivično djelo ‘pokušaj ubistva’”, zaključuje naš izvor.

life.ba