Roditelji su danima tražili nestalog dječaka, a zatim ga pronašli živog u kanalizaciji

Zanimljivosti

Roditelji su više od tjedan dana tražili dječaka (8) koji je nestao iz svog doma u Oldenburgu u Njemačkoj. Pronašli su ga na mjestu na koje nikada nisu pomislili – u kanalizaciji.

Čuda se događaju svaki dan, a priča o dječačiću izgubljenom i kasnije pronađenom u kanalizaciji dokazuje da je to istina!

Osmogodišnji dječak, identificiran kao Joe, nestao je jednog dana iz svog doma u Oldenburgu u Njemačkoj. Joe, čije prezime nije objavljeno u skladu sa zakonima o privatnosti u Njemačkoj, pronađen je u kanalizaciji više od tjedan dana kasnije.

Nemoguće je zamisliti tjeskobu koju su u to vrijeme osjećali Joeovi roditelji, kao i njihovu kasniju zahvalnost kada je dječak pronađen!

Oldenburg ima gotovo 170.000 stanovnika, a ekipe su danima pretraživale to područje u potrazi za malim Joeom. Naposljetku, do Joea je vlasti dovela prijava stanovnika zajednice.

Pronađen samo oko 300 metara od svoje kuće, Joe se nalazio ispod poklopca šahte. Dojava je bila potaknuta bukom koja se čula oko 6:30 ujutro.

Joe je pronađen u odvodnom kanalu bez odjeće i težih vanjskih ozljeda. Ali patio je i od hipotermije i od dehidracije. Dok su službe za provođenje zakona isključile bilo kakvo zanemarivanje ili lošu igru, što se u početku smatralo mogućim, u potpunosti su istražili kako bi točno utvrdili kako je došlo do nesreće.

Vjeruje se da je Joe, koji ima poteškoća s učenjem, ušao u podzemni sustav kroz odvodnu cijev široku oko jednog metra. Dužnosnici vjeruju da je Joe slijedio cijev u kanalizacijski sustav i postao dezorijentiran te nije mogao pronaći izlaz. Teško je zamisliti strah i patnju koju je za to vrijeme proživio ovaj dječačić!

Spasioci su odveli Joea u bolnicu gdje mu je pružena pomoć. Do sada, dječak pronađen u kanalizaciji ne može podijeliti cijelu priču o tome što se dogodilo. Prema riječima njegova oca, dobro mu je s obzirom na sve što je prošao. U izjavi za medije Joeov tata zahvalio je svima koji su tragali za njegovim sinom.

Nije li blagoslov znati da ima toliko ljudi voljnih priskočiti i pomoći? Toliko alata, poput robota opremljenog kamerom, koji su dostupni za pomoć u ovakvim istragama? I toliko predanih pripadnika policije koji svaki dan neumorno rade svoj posao? I, nije li dvostruko ohrabrujuće znati da se ponekad i čuda događaju?

Prema CNN-ovoj podružnici N-TV, policijski glasnogovornik Stephan Klatte izjavio je: “To je apsolutna sreća. Naravno, postojala je mogućnost da nećemo pronaći dijete tamo. Moguće – da nije ispustio zvuk ili da se zvukovi nisu čuli, tada ga možda uopće ne bismo našli.”

“Nedokučiva on djela silna stvori, čudesa koja se izbrojit` ne mogu.” (Job 5,9)

saznajemo.info