‘Pomozite nam, žena mi rađa a gužva je’: Policajci pod rotacijom dopratili ženu u rodilište, nakon devet minuta na svijet je došla prekrasna djevojčica

Zanimljivosti

Vozač je vikao da mu žena rađa, ali da su zapeli u gužvi. Policajci su odmah uključili svjetlosne i zvučne signale i spasili stvar

Ante Marić i Marko Faltak, policajci Službe temeljne policije Ravnateljstva policije patrolirajući gradskim prometnicama uočili su jučer, dolaskom do semafora, pravu dramu i uzbuđenost u vozilu u susjednoj traci.

– Žena mi rađa! Pomozite nam, na putu smo za bolnicu, a gužva je! – uzviknuo je Perica Vidović policajcima iz susjednog vozila dok im je mahao da otvore prozor. Bilo je to vrijeme klasične jutarnje vreve i gradske gužve u punom jeku, a gusta kiša koja se stručila nad metropolu, obitelji Vidović odlučila je dodatno otežati situaciju pa samim time i dolazak na svijet njihove pete kćeri.

Uvijek u službi građana, Marić i Faltak uzeli su stvar u svoje ruke – na službenom policijskom vozilu uključili su svjetlosne i zvučne signale te se krenuli probijati kroz gužvu samo s jednim ciljem – da što prije Vidovići stignu do bolnice. A kako su policajci i sami očevi te su ujedno svjesni i da je svaka minuta dragocjena, morali su voditi računa i o sigurnosti putnika u vozilu iza sebe, kao i svih ostalih sudionika prometa koji su ih okruživali.

– Dok smo se probijali, već smo razgovarali šta ćemo ako ne stignemo na vrijeme. Nije uopće bilo upitno, pomogli bismo i pri porodu, nekako bismo to uz pomoć Hitne obavili – uz smijeh je za Jutarnji.hr prepričao policajac Ante Marić.

Dolaskom pred sam ulaz u bolnicu uzbuđeni Vidović je doslovno iskočio iz vozila i počeo vikati: “Pomoć! Žena mi rađa!”. Bilo je to dovoljno da medicinska sestra istrči iz zgrade, trudnicu stavi u kolica i uveze u bolnicu, a unatoč općoj panici i emocijama koje su ga preplavile, Vidović se nije zaboravio zahvaliti policajcima na pomoći. Policajci su se vratili svojim redovnim zadaćama, no već u popodnevnim satima Marić je nazvao bolnicu kako bi se raspitao o situaciji. Doznao je da je s porodom sve prošlo u redu te da su Vidovići imali veliku sreću jer su pred bolnicu stigli u 10.20 sati a samo devet minuta kasnije u 10.29 sati na svijet je stigla djevojčica.

– Puno sam proživio u praksi u svojih 15 godina službe. Nakupi se svačega, i lijepog i ružnog, ali ovakvi ti trenuci daju poticaj i osjećaj zadovoljstva zbog onog čime se baviš – zaključio je policajac Marić koji nije krio zadovoljstvo i euforiju podvigom koji su on i kolega Faltak ostvarili.

Kasnije tog dana Marića je nazvao ponosni otac kako bi im još jednom od srca zahvalio na pomoći jer, kako je rekao: “Ovo nam je peta kći. Žena već ima iskustva i znala je da je porod blizu, a na cesti gužva. Već sam gledao otraga gdje su sjedalice gdje bih ju stavio i sam porodio ako će trebati, a onda je žena vidjela policijsko vozilo.

Pravo je čudo što smo na njih naletjeli jer ne želim ni zamisliti što bi bilo da nismo.”

gpmaljevac.com