Tisuće limenki piva će propasti zbog odluka katarskih vlasti: ‘Pobjedniku poklanjamo sve’

Zanimljivosti

Budweiser se sada suočava s velikim gubicima pošto značajan broj limenki piva neće moći iskoristiti po planiranom. No, marketinški stručnjaci dosjetili su se genijalne ideje

Nevjerojatan broj limenki Budweiser piva ostale su neiskorištene i nagomilane u skladištu u Dohi nakon što su čelnici Fife u razgovoru s organizatorima Svjetskog prvenstva u Kataru 48 sati uoči početka Mundijala donijeli odluku da se alkoholna pića neće točiti.

Gigant alkoholnih pića najavljen je kao jedan od glavnih sponzora Svjetskog prvenstva u Kataru i dodijeljen mu je monopol u točenju pića oko stadiona. No, nakon kontroverzne odluke koja je šokirala ostatak svijeta i navijače, Budweiser sada može točiti samo bezalkoholno pivo.

Ogroman broj razjarenih i ljutitih navijača momentalno je potražio povrat novca od organizatora ne želeći sudjelovati u striktnim i konzervativnim regulacijama katarske kraljevske obitelji.

Budweiser se sada suočava s velikim gubicima pošto će značajan broj limenki piva propasti, javljaju svjetski mediji. No, marketinški stručnjaci dosjetili su se ideje u kojoj bi sve pivo dodijelili pobjedniku Svjetskog prvenstva.

– Novi dan, novi tweet. Pobjednička momčad će dobiti pivo. Tko će ga osvojiti? – stoji u objavi Budweisera na Twitteru.

Palete piva proputovale su gotovo 13 tisuća kilometara kako bi sretno stigle na odredište, no kako sada stvari stoje izgleda da će završiti u vlasništvu najbolje reprezentacije svijeta.

24sata.hr