Saša Popović je na vrhu šoubiznisa, a njegova rođaka u vrhu srpske nauke i obrazovanja: Evo ko je ona

Showbizz

Potvrdila je tu informaciju pre nekoliko godina.

Direktor „Grand“ produkcije Saša Popović i nekadašnja rektorka Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović su brat i sestra.

Oni o tome nisu govorili u javnosti sve do 2019. godine kada je Ivanka to potvrdila za Kurir.

„U srodstvu smo, sedmo koleno. Ne bih to nazvala bliskim srodstvom. Osim senzacionalizma, ne vidim zašto je ta informacija bitna“, rekla je ona za pomenuti portal.

Ivanka je rođena 1959. godine u Rio de Žaneiru. Deda joj je bio senator Daka Popović, prvi ban Dunavske banovine, a otac ambasador Gavra Popović, inače jugoslovenski diplomata. Sveštenik Srpske pravoslavne crkve Alimpije Popović, Ivankin stric, bio je prvi gradonačelnik Novog Sada nakon Drugog svetskog rata, piše u zvaničnoj biografiji rektorke.

Niko od ovih imena koja se pominju nije Popoviću blizak rod, ali već je poznato da i Saša potiče iz svešteničke porodice iz Novog Sada. Njegov deda bio je pop u jednoj crkvi u prestonici Vojvodine.

„Moj deda i sva njegova braća bili su sveštenici u novosadskim crkvama. Imao sam divno, bezbrižno detinjstvo. U velikoj crkvenoj kući živela je naša porodica i porodica mog strica. Pored nas je bila ugostiteljska škola, koja je u porti imala sportsko igralište. Čim bih ustao, izlazio sam s loptom na teren, žonglirao besomučno, po pet hiljada puta sam udarao loptu da ne padne na zemlju“, rekao je jednom prilikom direktor „Granda“.

nova.rs