“Sanjamo da opet otvori okice”: Porodici još malo nedostaje da bolnici plati dug i uspavanog Todora vrati kući

Region

Todorove okice nisu se otvorile od kada je stigao u Tursku

Todor Stojanović, uspavana beba od 15 meseci, samo je dva meseca svog života proveo kod kuće. Ostatak je boravio u bolnicama zbog komplikacija sa zdravljem već u prvim danima u porodilištu. Razlog njegove hospitalizacije su pre svega infekcije, ponovljene upale pluća, koje su dovele do još većih komplikacija njegovog zdravstvenog stanja, te je bio i životno ugrožen. Pre oko 6 meseci mališan je primljen u bolnicu u Turskoj radi daljih ispitivanja, a za isplatu boravka u istoj, porodici je potrebno 40.000 evra.

Kako kaže njegov otac Stevan, beba je sada stabilno i polako se pripremaju za polazak kući. Vitalni znakovi pokazuju da je njegovo stanje dobro, a kada se vrate iz bolnice planiraće u kojoj ustanovi i u kojoj državi će provesti naredni period.

Iako je situacija veoma teška, njegov otac navodi da je priča o malom Todoru udružila ceo narod, pa su tako u roku od samo jedne noći primili rekordan broj poruka sa donacijama.

– Ljudi su veoma lepo odreagovali na apel, stiglo nam je više poruka nego ikada i to u toku noći. Do sada smo skupili oko 22.000 evra, a potrebno je 40.000 kako bismo izašli iz bolnice. U suštini nije to tako striktno, mi ćemo moći da izađemo pa da im naknadno platimo dug, ali bi bilo korektno da se on isplati do petka zbog daljeg lečenja, kako bismo stvorili lepu sliku o nama i kako bi nas druge bolnice primile – navodi otac mališana zabrinuto.

Nažalost, ova beba podlegla je brojnim infekcijama tokom lečenja, pa su mu okice konstantno zatvorene. Roditelje najviše boli što pogled svog deteta nisu videli od kada je primljen u tursku bolnicu.

– Oči su mu konstantno zatvorene od kada je na intenzivnoj nezi u Turskoj. Pre toga ih je otvarao povremeno, ali sada su non-stop zatvorene. To se dešava zbog određene bakterije ili infekcije, uglavnom neke koja se pokupi u bolnici. Ne krivim nikog, takve infekcije su veoma česte, a on je osetljiv – dodaje Stevan.

Stevan zaključuje da se nada najboljem. Željno iščekuje dan kada će ga njegov sin pogledati ponovo i moći da ima normalno detinjstvo koje, kao i svako, zaslužuje, a jedino udruženi možemo to i da mu ostvarimo.

Za Todorovo bolje sutra! Budimo humani!

Pomozimo Todoru!

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001381821-75

Skeniranjem NBS IPS QR koda na vašoj mBanking aplikaciji: NBS IPS QR kod

*Pristupite preko vaše mBanking aplikacije i skenirajte kod sa ekrana. Iznos je podešen na 1000 RSD, a korekcija iznosa se može uraditi u samoj aplikaciji.

Uplatom na devizni račun:

160-6000001381786-83

IBAN:

RS35160600000138178683

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

(Telegraf.rs