Nos na ponos: Thomasovih 19 cm svjetski je rekord u duljini…

Zanimljivosti

.Replika njegove glave postavljena je u muzej ‘Vjerovali ili ne’, jedan je od popularnijih eksponata, a brojni znatiželjnici nagađaju i što je razlog iza dugog nosa…

Živio je u 18. stoljeću, radio je u cirkusu i dostupni povijesni izvori govore nam kako nije bio naročito inteligentan. Nije se proslavio ni nekim ratnim podvigom, nije se naglo obogatio… Ali o njemu se i danas priča. Jer Thomasa Weddersa se pamti kao čovjeka s navodno najvećim nosom u povijesti, piše Daily Star.

Radio je i živio u Yorkshireu u Engleskoj i njegov nos navodno je bio dug nevjerojatnih 19 cm. Je li to tako uistinu bilo – nemoguće je provjeriti. Nije u to doba još bilo kamera i sličnih čudesa, ali ekipa iz Guinnessove knjige rekorda posthumno mu je dodijelila ‘titulu’ za “Najveći svjetski nos”.

O njegovu životu ne zna se puno. Tek da je čitavi radni staž proveo u cirkusu i da je preminuo u svojim ranim 50-im godinama. Poznat je i pod pseudonimom Thomas Wadhouse.

Jedna replika njegove glave postavljena je u muzej ‘Vjerovali ili ne’, gdje je među popularnijih eksponatima, a brojni znatiželjnici nagađaju i što je razlog iza dugog nosa… Na društvenim mrežama može se pronaći nekoliko različitih replika glave ovog gospodina. Valjda su autori dobili kreativnu slobodu prilikom izrade…

Vjerojatno je nekakav tumor ili izraslina. Samo ne znam kako je mogao disati – jedan je od brojnih komentara na društvenim mrežama.

24sata.hr