Muž napustio Maju i dvoje divne dece – Žive u kući koja se urušava: „Jako nam je hladno, plašimo se zime“

Zanimljivosti

Maja Momčilov, iz sela Željuša kod Dimitrovgrada, samohrana je majka dvoje dece – jedanaestogodišnje Jovane i dvogodišnjeg Andreja. Porodica Momčilov živi u jednoj sobi trošne kuće koja svakog trenutka preti da se sruši.

Njih je posetila humanitarka Tamara Misirlić, koja je istakla da porodica živi vrlo teško. Maju je suprug napustio, te preživljavaju sa svega 8.000 dinara alimentacije i 10.000 dinara socijalne pomoći.

Živimo jako teško, nas troje u jednoj sobi. Samohrani sam roditelj i potrebno mi je mnogo toga, ali najviše krov, jer je star, truo, prokišnjava svuda. Takođe ni stolarija ne dihtuje, zimi je jako hladno, duva. Živimo od socijalne pomoći i dečjeg dodatka. To je nedovoljno, posebno na ovoj skupoći“, očajna je Maja.

Ova hrabra samohrana majka nema pomoći ni od koga, pa mora sama svaki dan misli kako da prehrani svoju decu.

„Radim sve što mogu da nabavim šta im je potrebno da se ne izdvajaju od druge dece“, kaže Maja.

Jovana (11) pohađa peti razred, odlična je učenica, i kako kaže, najviše bi volela da ima svoju sobu.

„Volela bih da mogu na miru da učim i da imam lap top kada mi je potreban za školu“, skromno kaže devojčica.

Zimi je naročito teško, jer je kuća hladna. Kako će dočekati ovu, pravo je pitanje, s obzirom na poskupljenje ogrevnog drveta ali i ostale cene.

Porodici Momčilov svi ljudi dobre volje mogu pomoći uplatom na račun za donacije: 200-3453980101008-90, Fondacija Tamara Misirlić. Svrha uplate: Pomoć porodici Momčilov. Takođe, to možete učiniti i uplatom na devizni račun: RS35200345398010198860, SWIFT/BIC: SBPORSBG.

Izvor: telegraf.rs