POGLEDAJTE KAKO SE ČEŠLJA ATAR KOD SONTE, EKIPE CEO DAN TRAŽE PANTERA! Savremena oprema je tu, svi su u pripravnosti! (FOTO)

Region

Lovci i dežurne službe iz Apatina i danas, drugi dan za redom tragaju za crnim panterom koji je navodno viđen u Banji Januković, ali i dalje bezuspešno!

U potragu za predatorom krenulo se, osim sa termovizijskom kamerom, i sa dnevnom kameru koja ima dobro optičko uvećanje, rekao je za Kurir Nemanja Ivanović, načelnik Pokrajinske inspekcije za zaštitu životne sredine, koji je dva dana na terenu i traga za panterom sa kolegama.

A evo kako na licu mesta izgleda potraga za ovom životinjom:

– Popeli smo se na obližnje drvo, dron je u vazduhu, ali životinje nema na vidiku. I dalje tragamo za njim. Prvi dan smo “prečešljali” teren površine 150 hektara sve dok se nije spustila magla. Nismo primetili kretanje neke životinje koja može da podseća na tu divlju mačku. Problem je što ne znamo ni pol, ni uzrast ni navike ove životinje. Neće biti lako ući u trag ovoj životinji i uhvatititi je, ali to moramo zarad bezbednosti naših sugrađana – rekao je on.

Kurir.rs / S. Trajković