Rus Gleb Fils živi sa porodicom na selu u Srbiji: U kući bez vode i struje, čuva ovce, gaji patke, prepelice, konje…

Zanimljivosti

Posle života u Rusiji, Grčkoj, Londonu, Gleb Fils je odlučio da se sa porodicom preseli u Srbiju i sada sa porodicom živi na planini, u kući bez vode i struje, čuva ovce, gaji patke, prepelice, kokoške, konje.

Gleb Fils navodi da je u Srbiju došao zbog porodičnih razloga. Priznaje da život na planini nije uopšte toliko težak kada se navikneš.

Ako nemaš dovoljno struje od solarnih panela, imaš sveće. Ako nemaš vodu, možeš da prošetaš do izvora, što je dobro i za fiskulturu – dodaje Gleb.

Njegov uobičajeni dan izgleda tako što ustaje oko 5 i odlazi da nahrani životinje, guske i patke, a sestra konje. Doručkuje oko 8 sati i nastavlja sa radom u bašti ili plasteniku gde uvek ima puno obaveza.

– Tačno u pola 12 imamo ručak. Mama spremi ručak. Posle ručka odmaramo svi – spavamo, čitamo knjigu… Posle 3 pijemo čaj i jedemo kolače i odmaramo jer nastojimo da sve poslove obavimo u prvoj polovini dana i rano odlazimo na spavanje, već oko 9, 10 sati – dodaje sagovornik Ane Manojlović.

Pratioci na društvenim mrežama mu najčešće govore kako živi njihov san, da mnogo vole selo, ali da ne znaju kako da se odluče na taj korak i pitaju ga za savet.

Za više od godinu dana koliko je ovde, Gleb je naučio srpski jezik, a stekao i armiju obožavalaca na Tik Toku i Instagramu gde redovno izveštava o anegdotama iz Srbije.

telegraf.rs