U zatvoru se ubio Harald Kopitz, ubica svoje troje djece

Crna hronika

Vijest o suicidu službeno je potvrđena Jutarnjem listu u Ministarstvu pravosuđa koje utvrđuje sve okolnosti samoubistva i tokom večeri očekuje se i službeno saopćenje Ministarstva

Harald Kopitz ubio troje svoje djece: Počinio samoubistvo

Austrijski državljanin Harald Kopitz, čovjek koji je u septembru u Zagrebu ubio svoje troje djece, oko 17 sati u zatvoru u Lepoglavi počinio je samoubistvo, javlja Jutarnji list. Odmah je pozvana Hitna pomoć, međutim Kopitz je preminuo u vozilu Hitne pomoći.

Vijest o suicidu službeno je potvrđena Jutarnjem listu u Ministarstvu pravosuđa koje utvrđuje sve okolnosti samoubistva i tokom večeri očekuje se i službeno saopćenje Ministarstva.

Podsjetimo, Harald Kopitz u junu je nepravomoćno osuđen na 50 godina zatvora. U suđenju iza zatvorenih vrata, koje je isti dan počelo i završilo, Kopitz je priznao krivicu za trostruko teško ubistvo.

Iskoristili ste povjerenje vlastite djece
Za smrt svakog djeteta pojedinačno dobio je po 27 godina što je objedinjeno u maksimalnu moguću kaznu od 50 godina.

– Iskoristili ste povjerenje vlastite djece. Iako svjesni da su zbog svoje niske kronološke dobi bespomoćna i potpuno ovisna o vašoj brizi i skrbi o njihovim potrebama, dali ste im na konzumaciju prethodno pripremljeni napitak od kakaa u koji ste smrvili najmanje 30 tableta Diazepama. Djeca su taj napitak, vjerujući vam kao ocu, popila, nesvjesna ugroze zdravlja i života te su uslijed toga preminula od akutnog trovanja. Počinili ste to na podmukao način. Bili ste jedini garant njihovih života u tom trenutku, djeca su vam beskrajno vjerovala, a vi ste tri male osobe lišili života na početku njihova odrastanja uskrativši im budućnost – rekla je u obrazloženju presude sutkinja naglasivši i da je majci ubijene djece oduzeo najveću vrijednost čije posljedice osjeća i cijela zajednica.

Potom je dodala:

avaz.ba